Ny anfallare är Klopps prioritet

Bild till nyheten Ny anfallare är Klopps prioritet
Enligt The Athletic kommer Jürgen Klopps huvudsakliga fokus under sommarens transferfönster ligga på att inhämta en ny anfallare till truppen.

Diogo Jota blev under måndagskvällen matchvinnare på Molineux Stadium då han gjorde matchens enda mål efter ett fint samarbete med Mohamed Salah och Sadio Mané.

Efter en skadefrånvaro på tre månader har portugisen kommit tillbaka in i laget som en omedelbar energiinjektion. I anfallarens frånvaro har det blivit tydligt att de offensiva alternativ som Jürgen Klopp har till sitt förfogande inte är tillräckligt. Divock Origi verkar inte längre ha tyskens förtroende då han endast fick göra två starter i de 18 matcher som Jota missade. Belgaren kan inte längre pusha anfallstrion Roberto Firmino, Salah och Mané till det bättre eller erbjuda dem nödvändig vila.

The Athletics journalist Simon Hughes skriver att Jürgen Klopps prioritet till sommaren kommer att vara att få in en ny anfallare i truppen. Att få in en anfallare som kan utöka alternativen i offensiven, inte ersätta någon startspelare, sägs vara tyskens främsta önskan. 

Klubben har sedan förra sommaren varit öppna för att sälja Origi och en övergång bort från Merseyside i sommar är högst trolig. 

Hughes nämner inga potentiella värvningar men som alltid florerar mängder av rykten som kopplar samman spelare med övergångar till Liverpool. Kylian Mbappé och Erling Braut Haaland är bland de hetaste namnen i Europa för tillfället och bägge placeras titt som tätt i Liverpool enligt diverse rykten. 


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer