– Hellre mött Van Dijk eller Matip

Bild till nyheten – Hellre mött Van Dijk eller Matip
Pedro Neto menar att han är besviken över att han inte kommer att ställas mot spelare som Virgil van Dijk eller Joel Matip när Liverpool och Wolverhampton drabbar samman på Molineux Stadium under måndagen.

Liverpool ska under måndagskvällen ta sig an Wolverhampton på bortaplan i en mycket viktig match för huruvida drömmen om att säkra en Champions League-plats ska leva vidare eller ej.

En av anledningarna till Liverpools situation, där de som regerande mästare inte lyckades komma nära att försvara titeln och nu är underdogs i jakten på topp fyra, är skadorna i backlinjen. Virgil van Dijk och Joe Gomez har båda varit borta med skador sedan i höstas och under vintern anslöt Joel Matip till sjukstugan.

Troligtvis blir det Ozan Kabak och Nat Phillips som bildar mittlås mot Wolverhampton och därmed ska försöka sätta stopp för spelare som Pedro Neto i motståndarlaget. Neto själv menar att han hellre hade testat sig mot Liverpools bästa mittbackar.

– Jag måste vara ärlig, jag hade hellre mött Van Dijk eller Matip eftersom jag gillar att testa mig själv mot de bästa för att utveckla mitt spel, säger yttern enligt Liverpool Echo.

– Det allra bästa vi kan göra inom fotboll för att lära oss är att spela mot de bästa.

– Jag kom till den här ligan för att spela med och mot de bästa och för att visa att jag kan göra mitt jobb på planen oavsett vem jag möter. 

Neto har fått en bärande roll i Wolves-anfallet denna säsong efter att Diogo Jota lämnat klubben för en övergång till Liverpool i somras. Han tror dock inte att det faktum att Jota lämnade har inneburit extra ansvar på sina axlar.

– Även när jag inte spelade så mycket för att Diogo startade, när jag bara spelade 25 minuter, var jag självkritisk eftersom att jag alltid vill bidra med mål och assist.

Portugisen ser fram emot matchen mot Jürgen Klopps manskap.

– Vi jobbar hårt för att utvecklas och nu är vi fullt fokuserade på Liverpool.

– Vi försöker att ändra vår mentalitet lite grann så att vi kommer ut på ett bättre sett i första halvleken av matcherna. Vi ser fram emot den här matchen, vi vet att det kommer att bli en bra, tuff match.

– Det är alltid tufft mot Liverpool eftersom att de har ett så pass bra lag, men vi måste ta chansen att i dessa svåra matcher visa att vi kan spela vårt spel.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer