– Fabinho hjälper alla spelare

Bild till nyheten – Fabinho hjälper alla spelare
Jürgen Klopp diskuterar vikten av att ha Fabinho tillbaka på mittfältet efter att brassen spelat som mittback under stora delar av säsongen.

Liverpools skadeproblem i backlinjen har inneburit att defensive mittfältaren Fabinho tvingats ta klivet ned som mittback i majoriteten av sina framträdanden denna säsong.

Mot RB Leipzig i onsdags kunde Jürgen Klopp spela Nat Phillips och Ozan Kabak i mittlåset, vilket gav honom möjligheten att låta Fabinho spela på sin favoritposition på mittfältet. Brassen stod för en formidabel insats och konstaterade själv efter slutsignalen att han saknat att spela på mitten.

När Klopp mötte pressen inför måndagens match mot Wolverhampton ombads han diskutera vilka fördelar som följer när Fabinho kan spela på mittfältet istället för i backlinjen.

– Jag skulle vilja börja mitt svar genom att betona att Gini Wijnaldim gjorde ett fantastiskt jobb på den positionen. Han gjorde det otroligt bra. Men det finns två saker: om man har Gini som 6:a så saknas han som 8:a. 

– Fabinho hjälper alla spelare på planen i båda riktningar när han kan spela på sin ordinarie position. Så är det. Det är väldigt simpelt. Och ja, det gör livet lättre för Thiago också.

– Men nu pratar vi som om att allt kommer att klicka igen bara för att en spelare är tillbaka. Så är det inte, tyvärr. Men det hjälpte oss verkligen den kvällen (mot RB Leipzig) där alla mittfältare gjorde en riktigt bra match. Fabinho spelade som 6:a för första gången på länge och man kunde se vad han bidrog med både i defensiven och i uppspelen.

– Att få spela Gini Wijnaldum som 8:a var viktigt. Samtidigt som Thiago gjorde det bra. Allt detta var till stor hjälp. När Fabinho kan spela på sin bästa position är gynnas vi så mycket som möjligt.

Källa: Liverpoolfc.com.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer