Tror på mittbackstrio till försäsongen

Bild till nyheten Tror på mittbackstrio till försäsongen
Jürgen Klopp menar att Liverpool siktar på att ha Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip tillbaka i träning under försäsongen inför säsongen 2021/21.

Liverpools tre ordinarie mittbacksval är alla otillgängliga för spel till följd av allvarliga skador. Under presskonferens inför Wolverhampton fick Jürgen Klopp en fråga om han tror att Joe Gomez och Virgil van Dijk kan vara aktuella för spel i sommarens EM och huruvida det vore bra för deras form eller ej.

– Det är inte mitt beslut. Men om jag ska vara ärlig så är den information jag har att det vore osannolikt, citeras Klopp av Liverpoolfc.com.

– Så det är inte att jag inte skulle låta dem åka, allt handlar om allvaret av skadorna. Vi hoppas att de kan vara redo för att starta försäsongen tillsammans med oss. Det är vår förhoppning.

– Och det gäller även för Joel, även om han inte är aktuell för EM.

– Det rör sig om väldigt allvarliga skador. Vi pratar inte om vilka turneringar de kan spela i. Som det ser ut nu, även om jag är öppen för överraskningar som att de en dag bara dyker upp på lagträning, så ser det inte ut som att det är troligt.

– De två (Gomez och Van Dijk) ser för tillfället bättre ut än Joel eftersom att han fortsatt har vad som ser ut som en skidpjäxa på foten. Joe är inte i löpträning, Virgil löper redan, men det är tufft. 

– Vi kommer att vara överlyckliga när de kan träna med oss igen vid starten av försäsongen. När det gäller EM så tänker jag inte på det just nu. Jag vet inte när man skulle behöva vara tillbaka för att kunna spela EM. Veckan före? Dagen innan? Jag vet inte. Så är det. Vi kan inte fatta beslut om det nu.

– Det handlar bara om när de kommer att bli fit, för fit kommer de att bli. Det är så situationen ser ut.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer