Vill förstärka med mittback och anfallare

Bild till nyheten Vill förstärka med mittback och anfallare
Liverpool kommer enligt uppgift att fokusera på att hitta passande förstärkningar på mittbackspositionen och i anfallet i sommarens transferfönster.

Liverpool står inför en stor utmaning om de ska lyckas knipa en plats i nästa års Champions League. Antingen måste de klättra hela vägen upp från en åttondeplats till topp fyra i Premier League eller gå hela vägen i denna säsongs upplaga av den så prestigefyllda europeiska turneringen.

Många röster har höjts om att Liverpool behöver agera i sommarens transferfönster för att väcka truppen till liv igen efter en mardrömslik 2020/21-säsong, åtminstone i ligaspelet. En säkrad Champions League-plats innebär såklart både ekonomiska och statusmässiga fördelar på transfermarknaden.

The Athletic skriver dock att Jürgen Klopp kommer att få ekonomiskt stöd från FSG, oavsett om de tar en plats i Champions League eller ej. 

"De står fortfarande bakom Klopp till 100 procent. Det finns ingen som helst chans att en förändring ens diskuteras. Det finns mycket sympati för vad Klopp har tvingats ta sig igenom denna säsong. Att förlora tre mittbackar med säsongsavslutande skador saknar motstycke. Ja, det finns områden att adressera på transfermarknaden i sommar, men det är också en känsla av att saker och ting kommer att se mycket annorlunda ut när spelare av Virgil van Dijk och Joe Gomez kaliber kommer tillbaka," citeras en källa nära FSG.

Enligt sajten kommer klubbens fokus ligga på värvningar för att förstärka mittbackspositionen och anfallet. Jürgen Klopp sägs vara särskilt hoppfull om att få in ny energi i anfallet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer