Hoppas inleda 2021/22 med fullsatta arenor

Bild till nyheten Hoppas inleda 2021/22 med fullsatta arenor
Premier League-chefen Richard Masters ser positivt på chanserna att nästa säsong ska kunna inledas med spel inför fullsatta arenor.

Det har nu gått ett helt år sedan den engelska fotbollen stängdes ned tillfälligt till följd av coronapandemin. Sedan fotbollen startade igång på nytt i somras har matcherna spelats inför tomma läktare, bortsett från några fåtal matcher i december som genomfördes med några fåtal tusen personer på plats på vissa arenor.

Avsaknaden av publik har lett till stora ekonomiska förluster för Premier League-klubbarna.

– En konsekvens har varit betydande ekonomiska förluster, inte bara i Premier League utan i hela fotbollspyramiden, säger Premier League-chefen Richard Masters.

– I slutet av den här säsongen kommer vi att närma oss två miljarder pund i förluster sedan starten av pandemin när det gäller intäkter från matchdagar och TV-avtal.

Coronaläget går dock åt rätt håll i Storbritannien som fått bra fart på vaccineringen. Planen är nu att idrottsevenemang ska få genomföras inför begränsat antal åskådare efter 17 maj. 

Masters ser detta som ett tecken på att fullsatta arenor vid starten av nästa Premier League-säsong inte verkar orimligt.

– Mycket saker måste falla på plats för att det ska bli så, men jag tror att det är ett mål som är möjligt att uppnå, konstaterar han.

Senaste gången Liverpool spelade inför ett fullsatt Anfield var mot Atletico Madrid i Champions League-åttondelen i mars förra säsongen. 

Källa: Thisisanfield.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer