– Segern ger oss självförtroende

Bild till nyheten – Segern ger oss självförtroende
Gini Wijnaldum menar att Liverpool blir stärkta av onsdagens seger mot RB Leipzig men understryker vikten av hårt arbete för att bygga vidare på detta.

Liverpool besegrade i onsdags RB Leipzig med 2-0 och tog sig därmed vidare till kvartsfinal i Champions League efter totalt 4-0 mot tyskarna.

– Segern ger oss självförtroende, särskilt när vi gör en så pass bra match, säger Gini Wijnaldum till Liverpoolfc.com.

– Men det finns inga garantier för att vi ska vinna de kommande matcherna, så vi måste bara var medvetna om att vi måste ge allt, jobba ännu hårdare, för att hitta tillbaka till den resultatmässiga form vi hade förut.

– Vi är nöjda med detta och det kommer att ge oss stärkt självförtroende, men vi vet att vi har mycket att jobba på om vi ska vinna flera matcher i följd.

I matchen fick Wijnaldum spela i ett mittfält bestående av honom själv, Thiago och så även Fabinho som äntligen fick ta plats i mittfältstrion igen.

– Jag gillade verkligen att spela i det mittfältet, men det är väl också för att det gick så bra som det gjorde, konstaterar nederländaren.

– Vi pratade mycket och försökte på så sätt att hjälpa varandra, något vi lyckades bra med.

– Men i det stora hela så fungerade allt bra, både offensivt och defensivt. Det var en välorganiserad och väl genomförd match. Jag tror att alla trivdes ute på planen.

Wijnaldum fick chansen att berömma sin lagkamrat Mohamed Salah som är lagets överlägset bästa målskytt säsongen 2020/21.

– Ja, han är otrolig.

– Vi hoppas att han kan fortsätta så här eftersom det gör det lättare för oss att vinna matcher.

– Det är otroligt det han gör. Han är alltid på jakt efter mål, söker sig alltid till positioner där han kan hitta nätet. 

– 25 mål är en fin siffra - förhoppningsvis kan han göra ännu fler.

Liverpools nästa match spelas på måndag mot Wolverhampton på Molineux Stadium.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer