Klopp avfärdar Thiago-kritiken

Bild till nyheten Klopp avfärdar Thiago-kritiken
Jürgen Klopp håller inte alls med de som kritiserar Thiago Alcantara och benämner den som skitsnack.

Thiago har inte haft det lätt sedan övergången från Bayern München till Liverpool i somras. Tidigt i Liverpoolkarriären smittades han av Covid-19 och strax därefter tvingades han till flera månaders rehabilitering efter en stygg tackling från Richarlison i Merseysidederbyt i oktober.

Spanjoren har kritiserats från flera håll, något som han själv kommenterade efter gårdagens match och konstaterade att han inte är nöjd med sina prestationer så här långt.

Bayern München-legendaren Lothar Matthäus sa förra månaden att Thiago borde återvända till Bayern eftersom att "han inte får till det i Liverpool."

Efter 2-0-segern mot RB Leipzig, där Thiago gjorde en av sina bättre insatser i Liverpooltröjan, fick manager Jürgen Klopp besvara frågor om den kritik som riktats mot 29-åringen.

– Thiago gjorde det bra. Jag tycker att alla spelare var bra, när Naby kom in så såg det också väldigt bra ut.

– Jag antar att om man tittar på Liverpool från Tyskland så säger en del att "det har med Thiago att göra" (den dåliga formen). Det är skitsnack. 

– Alla senare som kommit hit har behövt lite tid för att anpassa sig till vårt sätt att spela, men Thiago har inte fått den tiden ännu. 

– Han blir bättre och bättre för varje vecka som går. Det här är inget korttidsprojekt, det är ett projekt på längre sikt.

Med Fabinho tillbaka på mittfältet kan förhoppningsvis Thiago visa upp mer av sina offensiva kvaliteter och få ut mer av sina prestationer, som han fick i Bayern München.

Källa: Thisisanfield.com.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer