Thiago: Inte nöjd med mina insatser

Bild till nyheten Thiago: Inte nöjd med mina insatser
Thiago Alcantara har från vissa håll kritiserats för sina insatser sedan den upphaussade övergången i somras. Spanjoren själv säger att han inte lyssnar på kritiken utifrån men erkänner att han inte är nöjd med hur han presterat så här långt.

Thiago Alcantara var sommarens stora transfer när han genomförde en övergång från Bayern München till Liverpool. 

Efter en säsong där han dominerat på Bayerns mittfält och lett laget till Bundesliga- och Champions League-titeln var förväntningarna på Thiago enorma bland Liverpoolssupportrarna. Nu, ungefär ett halvår senare, kan man nog konstatera att förväntningarna inte har infriats, men då har mittfältaren både varit sjuk i Covid-19 och skadad under stora delar av säsongen. 

Från en del håll har Thiago kritiserats för att göra Liverpools spel långsammare och vissa har ifrågasatt om mittfältaren verkligen passar in i lagets sätt att spela.

Efter 2-0-segern mot RB Leipzig, där spanjoren stod för en fin insats efter att ha fått lite mer offensivt ansvar då Fabinho återvänt som mittfältsankare, kommenterade han kritiken.

– Jag läser inte ett enda ord om vad folk tycker om mig, sa Thiago enligt Liverpool Echo.

– Jag vet att jag har fått en del kritik för mina insatser och jag är inte nöjd med hur jag presterat sedan jag kom hit.

– Det är en ny klubb, en annorlunda situation, jag hade en allvarlig skada, så att hitta in i rytmen har varit svårt, men det är ingen ursäkt.

29-åringen berömde sin lagkamrat Fabinho.

– Han är en fantastisk spelare. Han ger oss mycket självförtroende i vår defensiv. Det är härligt att spela bredvid honom. Det gör att jag får lite mer frihet, jag kan flytta fram lite i spelet och vara mer självsäker i offensiven. 

– Jag gillar att spela lite längre fram eftersom att man alltid är nära målet och där kan man skapa chanser och göra mål. Det är en bra position.

Segern i Champions League var viktig för lagets självförtroende, menar Thiago.

– Det är en boost för vårt självförtroende. Vi förtjänar att fira och vara glada över någonting nu och försöka att ta med oss den här känslan så att vi kan vinna de matcher vi har kvar.

– Det har varit en tuff period för oss. Vi kunde inte i våra värsta mardrömmar föreställa oss att vi skulle vara där vi är i Premier Leauge. 

– Men vi försöker att prestera så bra vi kan och utvecklas på varje träning. Den här insatsen är positiv för oss alla.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer