"Fabinho får inte flyttas"

Bild till nyheten "Fabinho får inte flyttas"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools 2-0-seger mot RB Leipzig som innebär avancemang till kvartsfinal i Champions League.
Neil Jones, Goal.com:

"Jürgen Klopp log efter slutsignalen, och vem kan klandra honom för det?"

"Liverpools inhemska säsong har körts i botten, men den europeiska lågan brinner alltjämt. De tar nu sikte på kvartsfinalen efter att ha utmanövrerat RB Leipzig i Budapest."

"Oavsett vilka problem de har hemma så antyder denna seger att Klopps lag fortsatt är farliga motståndare. Sexfaldiga vinnaren har siktet inställt på det finaste priset ännu en gång."

"Det här var en insats man är van att se, full av energi, presspel och offensivt hot, det var även en mer familjär startelva. Fyrkantiga klossar i fyrkantiga hål, vem hade kunnat tro att det skulle bli så bra?"

"Den största förändringen från förlusten mot Fulahm var att Fabinho tog plats på det defensiva mittfältet. Det var just det som tillät Klopps lag att dominera från sekunden då domaren visslade igång matchen. Tillbaka på sin ordinarie position stod brassen för en otrolig prestation - han var stark, aggressiv, positiv, medveten och säker. Ingen spelare vann tillbaka bollen fler gånger, ingen gjorde fler brytningar. Ingen spelare hade en större påverkan på matchen."

"Fabinho hade inte startat en match på mittfältet sedan den förödande kryssmatchen mot Everton i oktober, men det såg inte ut som att han tappat någon som helst rytm. Han helt enkelt måste stanna där, som sexa, från och med nu och fram till säsongens slut."

"'Jag frågade honom på väg ned för trapporna: så, du gillar att spela som sexa mer va? Han sa ja! Han kunde inte ha visat det tydligare,' sa Klopp efter matchen."

"Liverpool har fortfarande problem, det är uppenbart. De kommer att behöva en rejäl skopa tur om de ska ta sig hela vägen. De kommer behöva vara mycket mer kliniska och man kan tänka sig att lag som Manchester City eller Bayner München kunde ha hittat hål i en sådan här pass oerfaren backlinje."

"Men det är något att oroa sig för senare. Nu kan de fira avancemanget. The Reds rusar fram i Europa igen. Inte undra på att Klopp brast ut i ett stort leende."

James Pearce, The Athletic:

"Den moralstärkande segern mot RB Leipzig och ett avancemang till kvartsfinal i Champions League höll inte bara Liverpools säsong vid liv, det ingav hopp om att det faktiskt finns en chans att Klopp nu har ett recept för att rädda säsongen."

"Det hade gått fem månader sedan Fabinho spelade i den defensiva mittfältsrollen. Efter att Van Dijk skadade knät på Goodison Park i oktober har brassen tvingats fylla det tomrummet."

"Han har gjort ett bra jobb, men det har alltid funnits en känsla av att Liverpool saknat någonting framför honom. Det blev ännu tydligare när lagkapten Jordan Henderson även han fick ta ett kliv ned i backlinjen. Två tredjedelar av ett mästarmittfält spelades på fel position."

"Nu när Henderson rehabiliterar efter en ljumskskada är Fabinho viktigare än någonsin för Klopp. I ett försök att vända trenden efter två demoraliserande hemmaförluster ansåg managern att tiden var inte att låta £43M-värvningen från Monaco spela på sin ordinarie position igen."

"Han var matchens lirare. Han höll sig lugn under press, agerade sköld, bröt upp anfall och startade Liverpools offensiv. Han stod för tre tacklingar, tre brytningar och 12 bollerövringar."

"Det viktigaste att ta med sig från den här matchen bör för Liverpoolmanagern vara att Fabinho inte bör flyttas tillbaka till backlinjen. Henderson, Thiago och Wijnaldum har alla spelat som sittande mittfältare denna säsong, men inte på denna nivå. De har inte samma verktyg i verktygslådan."

"Vad man förlorar genom att inte spela Fabinho som mittback vinner man gott och väl tillbaka med hans närvaro i lagets hjärta. Inga fler fyrkantiga klossar i runda hål."

Andy Hunter, The Guardian:

"Europa fortsätter att vara Liverpools fristad. De har varit oigenkännliga i sitt försök att försvara ligatiteln i Premier League, men här i Champions League fanns det mycket att känna igen när Fabinho tog kommandot från mittfältet, Mohamed Salah var avgörande och ett stort leende fann sig åter hos Jürgen Klopp. RB Leipzig, Tysklands näst bästa lag, flyttades enkelt åt sidan på väg mot kvartsfinal."

"Tiden kommer att utvisa om detta var kvällen där Premier League-mästarna återfann självförtroendet och flärden som de saknat den här säsongen. Deras självförtroende växte helt klart under matchens gång då de med lätthet avstyrde hotet från Julian Nagelsmanns lag. Liverpool verkade frigjorda från problemen på hemmaplan när Salah och Sadio Mané slog till med varsitt mål i andra halvlek. "Hemmalaget" njöt av sin fotboll igen."

Sky Sports:

"Segern kommer att komma som en välkommen lättnad för Klopp och Co. som säkrade blott sin tredje seger på nio matcher. Hoppet att vinna en sjunde Champions League-titel lever fortfarande och de kan nu se fram emot lottningen av kvartsfinaler och semifinaler fredag 19 mars."

"Thiago Alcantara, som nu var befriad från en del defensivt ansvar tack vare Fabinho, visade tidigt en vilja att skapa, bland annat med en öppnade passning till Mohamed Salah som dock inte lyckades nyttja chansen med en svag passning. Thiago tilläts vara mer kreativ samtidigt som Fabinhos närvaro på mittfältet även tillät ytterbackarna Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson att spela högre upp i planen."

"Fabinho gav även det oerfarna mittbacksparet Nat Phillips och Ozan Kabak det skydd de behövde, något som räckte till en hållen nolla."

Sky sammanställde även lite statistik från Opta:

"Liverpool är obesegrade i sina 12 senaste matcher mot tyskt motstånd i samtliga europeiska turneringar. Senaste förlusten kom mot Bayer Leverkusen 2002."

"Liverpool vann båda mötena i ett dubbelmöte i Champions Leagues slutspel samt höll nollan i båda matcherna för första gången sedan 2008/09 mot Real Madrid."

"Endast Cristiano Ronaldo (13) har gjort fler mål i slutspelet av Champions League sedan Sadio Manés debutsäsong med Liverpool i turneringen 2017/18. Senegalesen har gjort 12 slutspelsmål på den perioden."

"Sedan Alisson gjorde sin Champions League-debut i september 2017 har ingen målvakt hållit fler nollor än brassens 16."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer