Fabinho och Phillips insatser hyllas

Bild till nyheten Fabinho och Phillips insatser hyllas
Jürgen Klopp konstaterade att Fabinho är en av världens bästa defensiva mittfältare efter segern mot RB Leipzig och passade samtidigt på att berömma Nat Phillips för sin insats i mittlåset.

Mohamed Salah och Sadio Mané såg med varsitt mål till att skjuta Liverpool till kvartsfinal i Champions League, men den defensiva prestationen som laget levererade mot RB Leipzig var också mycket imponerande.

– Det var väldigt viktigt att vi levererade en sådan här insats, vi spelade riktigt bra ikväll, vilket var nödvändigt med tanke på att Leipzig är en tuff motståndare, konstaterade Jürgen Klopp efter 2-0-segern enligt Liverpoolfc.com.

– Vi gjorde det riktigt bra. Defensivt var det bra, mittbackarna gjorde det bra och även den offensiva trion. Självklart hjälper det att Fab kunde spela som sexa, det ger Gini frihet att nyttja andra typer av ytor. Thiago gjorde det bra och fronttrion gjorde det bra både defensivt och offensivt.

– Vi missade en del chanser i första halvlek, men vi stängde matchen i andra, något jag är mycket nöjd med. Jag är väldigt glad ikväll, självklart.

Fabinho var tillbaka på mittfältet och blev utsedd till matchens lirare av UEFA.

– Min förhoppning innan säsongen var det (att spela Fabinho på mittfältet), men det har inte hänt under säsongens gång. Nu måste vi se efter lösningar till de kommande matcherna, först och främst inför Wolves. Självklart är det rollen som sexa som är hans position, han är en av världens bästa på den positionen. Han gjorde det bra, inte bara defensivt utan även i vårt offensiva spel. Han är mycket viktig för oss.

Nat Phillips var en annan spelare som stod för en mycket fin insats.

– Vilken kille! Vilken spelare han är och vilken kväll detta är för honom. Det är fantastiskt. Nivån av koncentration han visar vecka in och vecka ut sedan han kommit in i laget är otroligt. Han gör rätt saker i rätt lägen. Han är ett monster i luften, men man kunde idag se att han inte är så tokig när det gäller spelet med fötterna heller.

– Jag kunde inte vara gladare än jag är för Nat just nu. Det var en fantastisk match. Det är inte alla som får äran att spela en Champions League-match, men han har gjort det nu och han gjorde det riktigt bra, han vann den och hjälpte oss att nå kvartsfinal - det är speciellt. För några år sedan hade ingen kunnat tro det, så jag är väldigt glad över att han får uppleva det här nu.

Klopp tror att laget kan bygga vidare på segern efter en tung period i ligaspelet.

– Det kommer att hjälpa oss, så är det. Det kommer att hjälpa, men vi vet att måndagens match mot Wolves är någonting helt annat. Men om vi spelar så bra som vi gjorde ikväll så kommer det att bli tufft för Wolves.

– Men vi måste göra mål och vi måste försvara, vi måste hindra deras offensiv och bryta igenom på motsatt planhalva. Ikväll gjorde vi en mycket bra första halvlek men vi lyckades inte sätta dit våra chanser. Matchen var lite som en summering av vår säsong - vi gör det bra, vi skapar chanser men sätter dem inte tillräckligt ofta.

– Men ikväll lyckades vi att sätta dit dem i andra halvlek. Det är mycket bättre än om vi hade förlorat och åkt ur turneringen - det hade inte hjälpt oss alls. Det här kan hjälpa oss, men vi får se på måndag hur mycket.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer