Kommer få stöttning i sommar

Bild till nyheten Kommer få stöttning i sommar
Under måndagen har flera fotbollsjournalister i England skrivit att Jürgen Klopp sitter säkert på sin post även om laget inte slutar på en topp fyra placering. Det har har även kommit uppgifter om att 53-åringen kommer få uppbackning under sommarens transferfönster.

Jürgen Klopp och Liverpool befinner sig i en rejäl formsvacka. Under söndagseftermiddagen kom lagets sjätte raka hemmaförlust då Fulham vann med 0-1. Liverpool var serieledare så sent som den 27 december och nu ligger de regerande mästarna på åttondeplats i ligan. Det stora tappet har lett till diskussioner om Klopps framtid.

De välinformerade journalisterna Paul Joyce på The Times och Dominic King på Daily Mail skriver att tysken fortfarande har ägarnas förtroende. Fenway Sports Group tror att Jürgen Klopp kan vända den negativa trenden. Ägarna och klubbledningen är övertygade om att den långa skadelistan är en stor faktor till de svaga resultaten.

De båda journalisterna skriver också att Jürgen Klopp kommer få stöttning gällande värvningar, även om laget inte kvalificerar sig för Champions League. Likt de flesta klubbar i England och Europa kommer ekonomin påverkas negativt av pandemin. Att inte kvalificera sig för Champions League leder till ännu ett stort intäktstapp. Både Klopp och klubbledningen anser att speltruppen är konkurrenskraftig om några nyckelspelare håller sig skadefria.


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer