Klopp har fortsatt stöd från ägarna

Bild till nyheten Klopp har fortsatt stöd från ägarna
Trots historiskt svaga prestationer på hemmagräs har ägarna Fenway Sports Group inga tankar på att sparka Jürgen Klopp.

Liverpool har i och med förlusten mot Fulham åkt på sex raka nederlag hemma på Anfield - något som aldrig tidigare hänt i klubbens historia. 

Det är heller inte bara de senaste sex matcherna där resultaten varit undermåliga. På de 14 senaste ligamatcherna har Liverpool mäktat med endast tre segrar. 

En form av så otroligt svagt slag skulle för många managers innebära en risk att få lämna sitt uppdrag, men The Athletics James Pearce menar att Jürgen Klopp fortsatt sitter säkert på sin post.

"Det råder inga tvivel om att ägarna står bakom Klopp. Det skulle vara löjligt att byta manager, oavsett vad som skulle hända från och med nu och fram till säsongsslut," skriver Pearce.

"Med tanke på de senaste årens framgångar har Klopp mer än tillräckligt förtroende på banken."

De usla resultaten är enligt de flesta inte bra nog oavsett vad, men Klopp och Co. har denna säsong drabbats av enorma skadebekymmer och är det lag som haft överlägset störst problem på den fronten i Premier League, något som till stora delar förklarar varför situationen ser ut som den gör. 

Med ett fantastiskt facit av två Champions League-finaler, varav en seger, en första Premier League-titel på 30 år, en Supercuptitel och en klubblags-VM-titel under sin tid som manager har Klopp alltså fortsatt förtroende hos FSG trots den senaste tidens formsvacka. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer