​Tre möjliga ersättare till Wijnaldum

Bild till nyheten ​Tre möjliga ersättare till Wijnaldum
Gini Wijnaldums framtid är fortsatt osäker. Om han lämnar i sommar lär det komma in en ersättare - Goal nämner tre möjliga alternativ.

Gini Wijnaldums kontrakt med Liverpool löper ut till sommaren och ännu har parterna inte lyckats komma överens om en förlängning. Flera journalister som följer klubben nära har hävdat att det mesta tyder på att mittfältaren lämnar klubben, men samtidigt dyker det med jämna mellanrum upp rapporter om att spelarens önskan fortsatt är att stanna på Merseyside.

Wijnaldum förstår att supportrarna undrar vad som kommer att hända men har inga uppdateringar att komma med just nu.

– Om man är en supporter och håller på laget och spelaren, som med mig i det här fallet, så vill man höra vad som kommer att hända, säger mittfältaren till beIN Sports.

– Men å andra sidan, om det inte finns någonting att säga, om det inte har hänt någonting nytt, då kan jag inte säga någonting.

– Jag hoppas att de förstår det och jag hoppas att de kan vara tålmodiga fram tills det att det kommer en uppdatering kring situationen.

– Det allra viktigaste är att vi löser den nuvarande situationen med laget för att få med oss resultat igen. Det bör vara det huvudsakliga fokuset, inte på en enskild spelares kontraktssituation.

– Som sagt, det finns inget nytt att säga, så jag tycker att vi kan fokusera på andra saker än min situation just nu. När det händer något så kommer ni att få veta det.

Barcelona, Paris Saint-Germain och Inter har alla ryktats vara intresserade av 30-åringens tjänster. Om det blir så att Wijnaldum lämnar Liverpool kommer de troligtvis att behöva agera på transfermarknaden med tanke på hur mycket speltid nederländaren får för tillfället.

Goal-journalisten Neil Jones nämner tre möjliga ersättare:

Florian Neuhaus:

Florian Neuhaus är 23 år gammal och kommer från Tyskland. Mittfältaren har tillhört Borussia Mönchengladbach sedan 2017 och har under de senaste säsongerna blivit en viktig kugge för Bundesligalaget. Denna säsong har han gjort 23 framträdanden i ligaspelet där han noterats för fyra mål och fyra målgivande passningar.

Neuhaus har även fått göra tre stycken framträdanden för det tyska landslaget där han hunnit sätta dit ett mål.

Yves Bissouma:

Brightons mittfältare Yves Bissouma är en av de spelarna som sedan en längre tid tillbaka kopplats samman med en övergång till Liverpool.

Bissouma har imponerat rejält sedan han anslöt till Brighton 2018 och har med tanke på sin unga ålder, 24 år gammal, fortsatt stor potential för att utvecklas ytterligare.

Denna säsong har han gjort 25 framträdanden i Premier League och levererat ett mål. I FA-cupen har han gjort tre matcher och ett mål. Målskörden är inget att skryta med för mittfältaren, men hans huvudsakliga styrkor ligger i det defensiva mittfältsspelet samt bolltransporterande framåt i planen.

Houssem Aouar:

Lyons mittfältare Houssem Aouar har med sina prestationer på senaste år dragit till sig intresse från flera storklubbar i den europeiska fotbollen. Både Juventus och Arsenal har visat stort intresse för att köpa loss fransmannen. I januari ska Londonklubben varit mycket nära att genomföra värvningen men i slutändan blev det ingenting av den affären.

Trots att Aouar endast är 22 år gammal har han blivit en bärande spelare för Lyon och även fått chansen i det franska landslaget.

På 23 Ligue 1-framträdanden denna säsong har han gjort fem mål och tre målgivande passningar. I franska cupen har han gjort ytterligare ett mål och en assist på två matcher.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer