Carra om lagets mentala förändring

Bild till nyheten Carra om lagets mentala förändring
Jamie Carragher har kommit med ett osmickrande smeknamn till Jürgen Klopps mannar som är raka motsatsen till det tidigare etablerade uttrycket "mentality monsters."

Liverpool har under Jürgen Klopp gjort sig kända för en otrolig mental styrka som hjälpt dem att ta sig ur de svåraste av situationer. Lagets inställning har sett dem vända matcher otaliga gånger efter att ha hamnat i underläge - den kanske mest uppmärksammade vändningen kom mot FC Barcelona i Champions League 2018/19.

Klopp själv har hyllat sina spelare för deras förmåga att aldrig ge upp och har vid flera tillfällen kallat dem för "mentality monsters."

Nu, efter sex raka hemmaförluster, något som aldrig tidigare hänt i klubbens historia, verkar inställningen i laget vara körd i botten. Något som Jamie Carragher uppmärksammade efter förlusten mot Fulham.

– Jürgen Klopp kallade tidigare detta lag för "mentalitetsmonster", där och då var det med all rätta, citeras Carragher av Daily Mail.

– Men just nu är de som "mentalitetsdvärgar". Det här laget har inte hanterat motgångar på ett bra sätt någon gång under de senaste fyra månaderna. 

– Det är inte acceptabelt hos en klubb som Liverpool. 

Jürgen Klopp konstaterade även han efter söndagens förlust att mentaliteten inte är vad den en gång var.

– Vi har inte samma mentalitet som vi brukade ha, men grabbarna vill vinna matcher, det såg jag idag. Vi gjorde misstag, det var det som var problemet. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer