"Glöm CL-spel nästa säsong"

Bild till nyheten "Glöm CL-spel nästa säsong"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools förlust mot Fulham som var lagets sjätte raka nederlag på hemmaplan.
Jack Wilkinson, Sky Sports:

"Klopp gjorde sju förändringar i laget efter torsdagens förlust mot Chelsea, men dessa förändringar lyckades inte bidra med tillräckligt mycket inspiration för The Reds när deras fruktansvärda hemmasvit fortsatte mot nedflyttningshotade Cottagers."

"Inhoppande Sadio Mané träffade ribban i den andra halvleken och en viktig rensning på övertid från Joachim Andersen förhindrade Liverpool från att rädda en poäng då de misslyckades att vinna för åttonde matchen i följd på Anfield. Det har inte hänt sedan 1958."

Wilkinson listade statistik för Liverpools katastrofala resultat på Anfield på slutet.

"Liverpool har förlorat sex raka hemmamatcher, deras längsta svit av detta slag någonsin, och de är det första Premier League-lag att förlora sex hemmamatcher i följd i ligaspelet sedan 2019 då Huddersfield förlorade sju raka."

"Liverpools sex förluster hemma på Anfield denna säsong är det högsta antalet förluster under en och samma säsong sedan 1953/54 då de The Reds slutade sist i högstaligan."

"Fulham är den första nykomlingen att besegra Liverpool på Anfield i Premier League sedan Blackpool besegrade Roy Hogdsons lag i oktober 2010."

"Bortsett från straffar och självmål har Liverpool misslyckats att göra mål på sina senaste 115 skott på Anfield i Premier League."

Mark Jones, Mirror:

"Liverpool åkte på ännu en bedrövlig Anfieldförlust mot ett Fulham som helt klart förtjänade en seger på Merseyside."

"Ett fint avslut från Mario Lemina strax innan halvtid visade sig vara tillräckligt för Scott Parkers lag för att vinna då hemmalaget återigen uppvisade en alarmerande kvalitetsbrist i offensiven."

"Jürgen Klopp gjorde sju förändringar i laget jämfört med det lag som förlorade mot Chelsea i torsdags, men det hade ingen inverkan på lagets prestation."

"Kan man vara så kär i sin plan A att man inte ens överväger en plan B? Det verkar så för Liverpool. Klopp skickar ut ihoplappade, och denna gång även kraftigt roterade, lag och försöker spela på samma sätt som förra säsongens mästare."

"Liverpool är helt enkelt inte det laget längre och Klopps oförmåga att förändra matchplanen - det faktum att han håller fast vid den högt stående backlinjen och ytterbackar som lämnar mittbackarna ensamma - är skadligt för laget."

"I den situation som Liverpool befinner sig i hade många managers fokuserat på att se till att sitt lag först och främst blir svårare att slå, försöka hålla nollan, men tysken gör inte det."

Neil Jones, Goal.com:

"Liverpool förlorade för sjätte gången i följd på hemmaplan, denna gång mot Fulham. Hoppet om en topp fyra-placering verkar nu nästintill dött."

"Fotboll utan supportrar är ingenting och så är även fotboll utan underhållningsvärde. Det finns inte mycket underhållningsvärde i Liverpool just nu. Deras trista säsong forsätter och nådde nya bottennivåer när de under söndagen åkte på ännu en förlust hemma på Anfield, nu mot ett Fulham som slåss för sin överlevnad."

"Sex raka hemmaförluster för Jürgen Klopps lag. Förfallet är häpnadsväckande. De är fortfarande Premier League-mästare, men de är också ett lag i fritt fall. Efter jul har de vunnit endast tre av 14 matcher i ligan. De har tagit endast 12 poäng av 42 möjliga under denna period."

"Glöm Champions League-spel nästa säsong. Det kommer inte att hända. Det förtjänar inte att hända. Europa League-spel verkar ambitiöst så som det ser ut nu. En del supportrar skämtar till och med om att laget åtminstone har tagit sig över 40-poängsgränsen. Jag tror iallafall att de skämtar."

"De är fortfarande kvar i Champions League i år, men det vore modigt att spela på att de ska ta sig vidare mot RB Leipzig nästa vecka, trots en ledning med 2-0. Det är så pass illa just nu."

"Det här var illa. Riktigt illa. Slutet av denna Premier League-säsong kan inte komma fort nog."

Melissa Reddy, Independent:

"Frågan är om det kan bli så mycket värre för Liverpool efter en sjätte raka Anfieldförlust och ännu en match där de misslyckades med att göra mål."

"Det var en match som inte innehöll några överraskningar, förutom det faktum att Jürgen Klopp skakade om laget genom sju förändringar i startelvan. Liverpool såg aldrig självsäkra ut i jakten på målet. Kroppsspråket antydde att de skulle släppa in mål, kanske något oväntat med tanke på att de ställde upp med sitt 20:e mittbackspar för säsongen."

"Liverpools form är sådan som man kan förvänta sig av lag som slåss i tabellens botten. Ja, säsongen har präglats av skador, men de har fortfarande tillräckligt med kvalitet för att prestera bra mycket bättre än vad de gör just nu."


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer