​Hendo hyllar Dalglish och St John

Bild till nyheten ​Hendo hyllar Dalglish och St John
Jordan Henderson lyfter fram två Liverpoollegendarer i matchprogrammet inför Fulham.

Tidigare denna vecka kom dystra besked om att Ian St John somnat in, 82 år gammal. Hyllningar strömmade in från fotbollsvärlden för att uppmärksamma Liverpoollegendarens bedrifter.

Veckan har även innehållit hyllningar till en annan Liverpoollegendar då Sir Kenny Dalglish fyllde 70 år i torsdags.

Jordan Henderson väljer att lyfta fram dessa två herrar när han skriver i matchprogrammet inför söndagens match mot Fulham.

"En fråga som jag fått kanske allra flest gånger sedan jag kom till Liverpool är huruvida framgångarna från förr ger mig extra press. Mitt svar har nog förändrats under åren, men med hjälp av mer erfarenhet kan jag utan tvekan säga att man som spelare bör inspireras av dessa historiska framgångar, inte skrämmas av dem."

"Jag har haft anledning att tänka på detta under veckan med tanke på två skiljde händelser, en sorglig och en lycklig, som involverade två av våra största legendarer. Det var en påminnelse om att vi borde hylla de som har gjort denna klubb till vad den är idag så mycket vi kan."

"Först var det Ian St Johns bortgång, en man med fantastiskt rykte som både spelare och person, det är en känsla som kommer att leva kvar långt efter hans död."

"Jag hade inte förmånen att se Saint spela, men det jag har sett på film gör det tydligt att han var en typisk Liverpoolspelare - otroligt talangfull och med en inställning att göra allt han bara kan för att nå framgångar för klubben och supportrarna."

"Han satte en standard där det inte bara räckte att vara Liverpoolspelare, när man drar på sig Liverpooltröjan måste man anamma allt ansvar som medföljer."

"Det finns en press i det hela, men det är en positiv sådan eftersom det visar vad som är möjligt i en klubb som denna om man kombinerar talang med passion och förståelse för vad det är vi spelar för."

Henderson kommer sedan in på Sir Kenny Dalglish.

"Den andra anledningen var Sir Kenny Dalglish 70-årsdag, en man som jag står i evig skuld till eftersom att han var den som tog mig till Liverpool och gav mig den här chansen att spela för en av världens allra största klubbar."

"Som Ian så gav Sir Kenny allt för Liverpool. Det han har bidragit med, både på och vid sidan av planen, kan aldrig underskattas. Managern beskriver honom som 'Mr Liverpool' och jag kan inte tänka mig en bättre beskrivning."

"Det finns människor som bättre kan summera hans framgångar, men var och en av de spelare som är här idag är medvetna om att det inte finns en större profil i klubbens historia."

"Sir Kenny kommer till träningsanläggningen lite då och då och det är alltid härligt att träffa honom. Detsamma gäller när vi ska flyga hem från en match, då är han alltid där vid planet för att antingen gratulera oss eller för att säga några upplyftande ord."

"Han har en genuin önskan att hjälpa oss spelare och Liverpool som klubb. Han förväntar sig det bästa för oss och supportrarna. Det är en fantastisk förebild att ha."

"Alla vet att vi alltid spelar för supportarna, men vi representerar våra tidigare spelare också och det är precis vad grabbarna kommer att göra idag igen."

"Vi kan aldrig utlova segrar, men vi ska ge allt, det ska vi göra för att supportrarna, med den passion de visar, förtjänar det, och även på grund av den standard som de spelarna som var här före oss har satt."

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer