Klopp lovordar ytterbacksduon

Bild till nyheten Klopp lovordar ytterbacksduon
Jürgen Klopp är mycket imponerad över ansvaret som Andy Robertson och Alexander-Arnold tagit både på och vid sidan av planen.

Medan Jürgen Klopp tvingats till regelbundna förändringar i mittlåset har han ofta kunnat lita till samma spelare på ytterbackspositionerna i form av Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold.

"Det är alltid så, men ännu viktigare i dessa tider, att var och en i truppen håller sig på sin högstanivå hela tiden. Det är tydligt att våra framgångar här har byggts på vikten av kollektivet, tanken att ingen uppnår någonting utan hjälp av de andra," inleder Klopp sin kolumn i matchprogrammet inför Fulham innan han kommer in på sina ytterbackar.

"Positioner där vi kunnat behålla lite stabilitet är ytterbackarna. Men med det sagt betyder det inte att de andra spelarna som kan spela på de positionerna inte är redo att bidra. Neco och Kostas har fantastisk attityd i kombination med fantastiska kvaliteter."

"Det är oturligt, de skadeproblem vi haft centralt i försvaret har helt klart påverkat våra möjligheter att ge chanser till de andra ytterbackarna."

"När jag skriver detta så har vi använt oss av 19 olika mittbackspar. Så stabilitet i andra delar av planen har varit viktigt."

"Jag vet att våra supportrar beundrar Robbo och Trent och därför är att hylla dem nästan som att predika för de redan frälsta, men sättet som de steppat upp denna säsong, på olika sätt, är ett bevis på deras kvalitet och inställning."

"Trent hade en problematiskt försäsong på grund av sjukdom. Det var redan en kort förberedelsetid, så att missa hela den var ett tungt slag för honom. Sedan skadade han sig mot Manchester City, när han var i toppform, något som tog död på hans momentum."

"Och på typiskt Trent-manér tog han sig tillbaka från skadan snabbare än väntat för att hjälpa laget i en period där vi tappade spelare på en allt för regelbunden basis. Det var tufft, men som alltid med Trent så hittar han ett sätt."

"Hans form just nu är av högsta nivå. Det är självklart vad vi förväntar oss av honom och vad han själv förväntar sig. Han utvecklas och lär sig fortfarande. Jag älskar hans vilja att förbättras. Jag tycker att sättet som han spelar på nu under andra halvan av säsongen, när laget inte alltid flyger fram resultatmässigt, visar vilken otrolig spelare denne unge man är."

Även Andy Robertson får sig en skopa beröm.

"Andy Robertson har presterat regelbundet för oss och är en ledare i omklädningsrummet. Supportrarna ser ofta den roliga sidan av Robbo med tanke på hur han är i media eller när han filmas tillsammans med sina lagkamrater, men den sidan är inte allt."

"Han är otroligt modig, smart och väldigt seriös i sitt arbete. Man blir inte en av de bästa spelarna i världen på sin position om man inte har allt."

"Vi uppskattar honom och vad han bidrar med otroligt mycket. Jag hoppas att han inser hur viktig han är för den här gruppen."

"Att vi har dessa två fantastiska spelare är inget hinder för andra spelare. Jag vill att supportrarna ska veta att Neco och Kostas kommer att spela en stor roll i säsongens slutskede. De ser redo ut på träning, som det måste vara. Det gäller för alla i truppen."

"Vi kämpar om allt vi kan kämpa om från och med nu fram till maj. För att kunna lyckas med något speciellt så måste alla vara involverade. Ett lag skapar inte speciella säsonger, det är en trupp som gör det. Det förtroende jag har för vår trupp är enormt."

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer