Köper inte jämförelsen med sista Dortmund-säsongen

Bild till nyheten Köper inte jämförelsen med sista Dortmund-säsongen
Jürgen Klopp hade en mycket tuff sista säsong som tränare för Borussia Dortmund. Han menar dock att det inte går att jämföra den säsongen med Liverpools säsong 2020/21.

Jürgen Klopp var enormt framgångsrik som tränare för Borussia Dortmund, men säsongen 2014/15, som blev tyskens sista i klubben, blev allt annat än lyckad. Första halvan av säsongen var katastrofal, men under den andra halvan lyckades laget åtminstone säkra en sjundeplats.

Med tanke på Liverpools situation för tillfället fick Klopp, inför söndagens match mot Fulham, en fråga om det går att jämföra denna säsong med sista säsongen i Dortmund.

– Det är klart... Jag är Jürgen Klopp och jag var i Dortmund. Jag hade en situation i Dortmund efter en väldigt lång framgångsrik period när någonting hände. Men det är inte så lätt. Det är inte ens i närheten. Situationen i Dortmund var inte ens hälften så illa, svarade Klopp enligt Mirror.

– Sett till skador så var det inte ens hälften så illa som det är här. Inte ens hälften. Och vi hade mycket färre poäng efter första halvan av säsongen. Skillnaden var att vi hade skador under första halvan av säsongen men att spelarna kom tillbaka under andra halvan. När vi inledde uppladdningen inför andra halvan av säsongen visste jag att spelarna skulle vara tillbaka.

– Det är en helt annan situation. Ingen, så gott som ingen, kommer tillbaka denna säsong. Det är inte ett problem, men man kan inte bara jämföra. Man måste hitta lösningar. Men det är inte så lätt som att jag bara, eftersom jag var med om en situation för sju eller åtta år sedan, kan ta fram en anteckningsbok och läsa hur vi borde göra. 

– Det enda vi kan göra nu är att jobba så hårt vi kan, kämpa så hårt vi kan för att spela så bra fotboll som möjligt för att vinna fotbollsmatcher. Det förändrar allt.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer