– Känner mig som ett nyförvärv

Bild till nyheten – Känner mig som ett nyförvärv
Diogo Jota är glad över att vara tillbaka i spel igen och hoppas nu kunna hjälpa Liverpool att ta sig igenom den tuffa period de just nu är inne i.

Diogo Jota fick mot Chelsea göra comeback efter den knäskada han ådrog sig mot Midtjylland 9 december. 

Comebacken var en av få ljuspunkter i matchen som slutade i förlust för de rödklädda. 

– Jag såg verkligen fram emot att spela igen efter så lång tid borta. Tyvärr låg vi under och jag kunde inte göra någonting för att hjälpa laget att ändra resultatet. Det är en ny smäll mot vår säsong, men vi måste fortsätta framåt - det finns fortfarande tid kvar, säger Jota till Liverpoolfc.com.

– När man varit borta länge är det inte lätt att ta sig tillbaka till 100 procent omedelbart, men det kändes bra. Jag spelade cirka 35 minuter och nu måste jag fortsätta träna hårt. Med mer speltid tror jag att jag kan hitta tillbaka till min högstanivå snabbt. 

Jota är fast besluten om att återfinna den fantastiska form han hade i höstas, innan skadan.

– Självklart. Mot Chelsea hade jag chansen. Jag vill hjälpa laget och jag vet att det är viktigt med målskyttet, men just nu måste vi alla hålla ihop i den här tuffa perioden. Det är inte tufft bara för mig, det gäller hela laget. Vi måste alla jobba ihop och förhoppningsvis kan vi vinna på söndag.

– Jag hoppas att jag kan bidra med en boost vad gäller självförtroende och energi. De andra spelarna har spelat mycket och kämpat för klubben. Jag känner att jag nästan är en ny värvning som kommer in. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget framöver.

Anfallaren hoppas att laget kan bryta den negativa trenden hemma på Anfield och börja plocka viktiga poäng i jakten på topp fyra.

– Ja, jag tror inte man behöver räkna allt för mycket just nu, det är fortfarande långt kvar och vi måste bara se till att ta alla poäng vi kan. Nästa match på söndag är väldigt viktig. Det är viktigt för laget att ta en seger hemma på Anfield igen, det var länge sedan nu. Förhoppningsvis kan vi göra det på söndag.

– Förra säsongen snackades det om en hemmaborg. Självklart var supportrarna till stor hjälp och de är inte på plats för tillfället. Men det är fortfarande vårt hem och vi måste få motståndarna att känna att de inte kan vinna matcher här. Just nu är det inte så, men på söndag har vi en ny chans att ändra på det.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer