Senaste nytt inför Fulham

Bild till nyheten Senaste nytt inför Fulham
Jürgen Klopp har svarat på journalisternas frågor inför söndagens match mot Fulham. Här kan du ta del av vad som sades på presskonferensen.
Jürgen Klopp om vad som måste förändras:

– Det är helt normalt att alla har sina åsikter. Om man ser till den högt ställda backlinjen och Timo Werners offside-mål så tror jag inte att något lag kan undvika kontringar, det händer även för alla lag som möter spelare som Timo. När man själv anfaller kommer det uppstå kontringar även mot de lag som försvarar djupt.

– När det gäller målet vi släppte in så hade vi tillräckligt med spelare bakom bollen, vi var där med spelarna, vi låg faktiskt för djupt när Mason Mount sköt. I det läget handlade det inte om en högt ställd backlinje.

– Fabinho tillbaka på mittfältet hade varit bra. Vi hade inte Phillips tillgänglig och vi fick fatta ett beslut att spela Fabinho i backlinjen för lite erfarenhet.

Om Ozan Kabak:

– Kabak hade lite känningar efter matchen, han har spelat mycket. Vi får se hur det blir mot Fulham, men det ser inte lovande ut. Vi måste hitta lösningar.

Om Mohamed Salah:

– Jag vet inte om vi behöver sätta oss ned och prata om en sådan här typ av situation. Ingen är nöjd att kliva av planen, det är inga problem. 

– Mo är på bra humör och har gjort många mål.

Om extra konkurrens i anfallet med Jota:

– Vi alla måste bli bättre. Mo har fortfarande bra siffror gällande målskyttet. Han vet själv att till och med han hade kunnat göra fler mål. Generellt måste hela laget göra det bättre.

Om Fulham och Scott Parker:

– Han är otroligt duktig. Det var en stor prestation att ta klivet upp. Sättet Brighton och Fulham spelar på är otroligt bra. Det är ett tecken på att dessa unga engelska tränarna försöker att hålla sig kvar i ligan genom att spela fotboll. Det visar att de är redo för stora karriärer.

– Fulham har tagit fler poäng än oss på slutet. Det blir tufft. De besitter stora kvaliteter med boll trots att de ligger där de ligger i tabellen. 

– Jag har sett lite från matchen igår. De var aktiva. Tottenham ställdes på stora prov defensivt. Jag hoppas att vi kan ha lite mer boll och skapa större problem för dem, men vi måste vara inställda på en tuff match. 

Om vad han gör annorlunda i denna tunga period:

– Vi anpassar oss till situationen, till de spelare vi har tillgängliga. Vi anpassar oss till hur vi vill skapa stabilitet, skapa chanser. Det finns mycket att göra. 

– Det allra viktigaste är att vi måste göra bättre är att fatta bättre beslut i de avgörande lägena. Chelsea hade fler skott på mål än oss. Den siffran säger inte allt, men det säger mycket.

– Det handlar om att skapa en känsla i matchen, om vi ligger under förändras den känslan jämfört med om vi tar ledningen i en match. 

Om skadeläget:

– Nat bör vara redo. Ben (Davies) också. För Ben är det inte enkelt, vi tog in honom och han måste anpassa sig. Han är en duktig spelare men vi måste se till att de som spelar ihop klarar av det. 

– Det verkar som att matchen kan komma för tidigt för Ozan, men Nat och Ben bör vara redo.

Om formsvackan var oundviklig efter alla framgångar:

– Jag tror inte det. Det finns andra lag som har lyckats att gå i en riktning hela tiden. 

– Detta är den svåraste ligan att hålla sig uppe på toppen under en längre period. Det finns kanske ett lag som har alla förutsättningar för att göra det med spelare, tränare, pengar, det är Man City. 

– Det är stor skillnad på det läget vi är i nu och vad som kunde ha varit. Det är OK att komma tvåa eller trea i en lite sämre säsong, men vår situation är annorlunda. Det är märkligt med alla skador. Rytm inom fotbollen är viktigare än vad folk kanske tror.

– Vi har inte kunnat bygga på det denna säsong, men vårt jobb är att kämpa för resultaten oavsett, även om vi inte kan spela vår bästa fotboll. Det har vi inte gjort bra nog. 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer