"Fortet Anfield i spillror"

Bild till nyheten "Fortet Anfield i spillror"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools historiska förlust mot Chelsea.
Goal.com:

"The Reds är de första regerande Premier League-mästarna som förlorar fem raka hemmamatcher. Liverpool är inne i en förlustsvit på hemmaplan som är historiskt lång efter förlusten mot Chelsea."

"Liverpools miserabla period fortsätter och förlusten innebär att de skriver historia på sämsta möjliga sätt."

"De har nu spelat sju matcher utan att vinna hemma på Anfield då de kryssade mot West Bromwich och Manchester United innan sviten av förluster mot Burnley, Brighton, Manchester City, Everton och nu senast Londonklubben."

"Lagets uddlösa prestation mot Chelsea blev tydlig genom det faktum att Georginio Wijnaldums försök i 85:e minuten var deras första skott på mål i hela matchen. Senaste gången de behövde vänta så länge innan de kunde testa motståndarnas målvakt i en Premier League-match på Anfield var 2010 då det dröjde ända till 90:e minuten i en 2-0-förlust mot Chelsea. De slutade sjua i tabellen det året."

"Jürgen Klopps lag har spelat ihop endast 10 av 33 möjliga poäng i ligan 2021. Endast tre lag - West Brom, Newcastle och Southampton, har samlat ihop färre."

"Liverpool har redan på söndag chansen att vända den negativa trenden när de välkomnar Fulham till Anfield."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"225 dagar sedan Chelseas senaste besök så skrev Liverpool ny historia på ett tomt Anfield. Men till skillnad från den julikvällen när Jordan Henderson höjde Premier League-bucklan i skyn så var det enda Jürgen Klopp och hans spelare uppnådde det mest oönskade av rekord."

"Ännu en hemmaförlust innebär att Liverpool nu förlorat fem raka matcher på Anfield för första gången i klubbens historia."

"Det är nu mer än tio timmar sedan laget gjorde ett spelmål på hemmaplan. Det är 618 minuter sedan Sadio Mané öppnade målskyttet mot West Bromwich 27:e december."

"De såg inte ens nära ut att göra mål mot Thomas Tuchels lag som nu måste vara favoriter att knipa den där sista Champions League-platsen."

"Det kan låta hårt, med tanke på problemen som Klopp och spelarna fortsatt måste hantera, men senaste förlusten lämnar hoppet om en topp fyra-placering hängandes på en skör tråd. Liverpools bästa chans att se sitt namn i lottningsskålen nästa säsong kanske är att vinna turneringen för sjunde gången."

"Men om de inte kan fortsätta att spela dubbelmöten borta från Anfield så bör man nog inte hålla andan i hoppet om något sådant."

Phil McNulty, BBC:

"Statistiken kring Liverpools formsvacka är smått otrolig. Här förlorade de ännu en gång i vad som är ett misslyckat försvar av Premier League-titeln."

"Jürgen Klopps lag har skrivit oönskad historia med de fem förlusterna och de har inte gjort ett spelmål på mer än tio timmar på Anfield - en chockerande formdipp med tanke på att de endast förlorade fyra matcher på Anfield under tyskens första fem år och tre månader vid rodret."

"Inget summerade situationen bättre än åsynen av en förbannad och förvånad Salah efter att ha blivit utbytt i 62:a minuten."

"Liverpool står inför en rejält tuff kamp om topp fyra-platserna. Grannarna Everton är tre poäng före dem med en match mindre spelad. Det är någonting man inte trodde skulle skrivas i starten av säsongen, men detta är Liverpools nya brutala verklighet."

James Pearce, The Athletic:

"Klopp har hämmats av en skadekris utöver det vanliga denna säsong, men mästarnas problem går djupare än avsaknaden av nyckelspelare. Sanningen är att de är för svaga på alla områden."

"Fortet som byggdes under en svit av 68 hemmamatcher utan förlust i ligaspelet ligger nu i spillror."

"Sedan årsskiftet har lagets offensiv saknat flyt och kvalitet. Den så farliga fronttrion bestående av Sadio Mané, Mohamed Salah och Roberto Firmino har förlorat magin."

"Liverpools fronttrio skriker i behov av pigga ben. Leveransen till dem har inte varit bra nog, men deras rörelse har varit för dålig och de förlorar duell efter duell."

"Skador förklarar en del, men den plågsamma kvällen mot Chelsea visade att det handlar om mer än så. Klopp måste hitta lösningar, inte bortförklaringar, om han ska få med sig någonting från denna bilkrasch av säsong."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer