Phillips: I höstas var jag besviken

Bild till nyheten Phillips: I höstas var jag besviken
Nat Phillips berättar att han i höstas var besviken över en utebliven övergång innan han plötsligt fick chansen till en hel del speltid för Liverpool.

Nat Phillips var på väg bort från Liverpool under transferfönstret i somras efter en lyckad låneperiod i Stuttgart, men någon övergång blev aldrig av och mittbacken blev kvar på Merseyside. En affär med en okänd klubb var så pass nära att spelaren inte skrevs in i Liverpools Champions League-trupp för hösten.

– Mot slutet av försäsongen så verkade det som att jag var på väg bort till en annan plats för att få spela matcher och få en riktig start på karriären. Bygga vidare på utlånet från säsongen innan, berättar Phillips.

– När det först hände så var alla spelare friska och det såg inte ut att finnas så stora möjligheter för mig att spela för Liverpools seniorlag denna säsong. Jag var lite besviken eftersom att jag såg fram emot att spela fotboll och sätta fart på min karriär. 

– Men saker och ting förändrades. Jag tror inte att någon kunde ha förutsett det. Det är ett typexempel på hur bisarr fotbollen kan vara. Inom en månad fick jag göra min debut.

Phillips lägger inte något vidare stort fokus på att klubben värvade in ytterligare två mittbackar i januarifönstret, han ser det som välkommen konkurrens.

– För mig personligen så är det ingenting jag kan påverka, så det finns ingen anledning för mig att fokusera på det eller bekymra mig över det. För klubben och laget var det bra att värva in mittbackar eftersom att vi hade brist på just det. Folk tvingades spela på ovana positioner och vi hade många skador.

– Det är till stor hjälp för laget, men jag kan bara kontrollera hur jag tränar och spelar när jag får chansen. Det var så jag såg på saken. Det finns ingen poäng med att jag ska oroa mig över saker som jag inte har kontroll över. Jag måste fokusera på vad som är bäst för laget.

I intervjun fick mittbacken en fråga om vad Jürgen Klopp sa till truppen i samband med värvningarna.

– Han sa inte så mycket, det hände på en kväll vi hade match tror jag. Vi hade just spelat mot West Ham. Det skadar inte med konkurrens och när det värvas in spelare på din position kanske man lyfter sitt eget spel för att behålla platsen.

Virgil van Dijk är en av tre långtidsskadade mittbackar för Liverpool denna säsong. Nederländaren har inte spelat sedan oktober men är fortsatt till stor hjälp med de han bidrar med utanför planen, menar Phillips.

– Virgil har varit till stor hjälp när han varit i och runtikring omklädningsrummet på matchdagar. Han ger en råd för specifika situationer som kan uppstå i matcherna och hur vi kan vända situationer till vår fördel.

– Alla har generellt sett varit till stor hjälp, ända från manager och staben till spelarna, de pratar mig igenom matcherna. Särskilt i mina första matcher, då hjälpte dem mig mycket. Efter att jag spelat mer så har jag fått mer förtroende och jag tror inte att de andra spelarna känner att de måste hjälpa mig lika mycket då de ser att jag kan prestera. 

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer