Dalglish hyllas på födelsedagen

Bild till nyheten Dalglish hyllas på födelsedagen
Jordan Henderson och Jürgen Klopp öser lovord över Sir Kenny Dalglish som idag fyller 70 år.

Det är Sir Kenny Dalglish 70-årsdag idag och därför har The Athletics James Pearce skrivit en artikel där både Jordan Henderson och Jürgen Klopp pratar om King Kenny.

Jürgen Klopp:

– För mig är han Mr Liverpool. Jag har träffat Kenny flera gånger och jag har sett dokumentären om honom. Det känns som att vi hade kunnat vara goda vänner om vi hade möjligheten att träffas oftare. Han är alltid härligt sällskap. 

– Låt mig säga så här: han är en riktigt bra kille som vet att livet har varit vänligt mot honom och därför är han vänlig mot oss. Han är alltid väldigt stöttande. Han är en stor del av det vi har uppnått då han är här runtikring väldigt ofta.

– Han var en av de bästa spelarna i världen när han var aktiv, det är helt klart. Att sedan bli en framgångsrik manager är inte så lätt som folk kanske tror. Man behöver helt andra färdigheter. Han är uppenbarligen begåvad nog att klara båda delarna. Att vara så bra som han var på fotbollsplanen kan göra att man inte riktigt förstår spelet eftersom det inte behövdes - han var bara så talangfull.

– Ge honom bollen så gör han någonting speciellt. Det är inte så att jag sett 20 matcher live där Kenny Dalglish spelat, men jag har sett många... förlåt Kenny... äldre bilder och videos.

– Han var en otroligt smart spelare. Han tog sig inte förbi spelare på grund av sin fysik, han behövde vara smart. Han använde sedan sin fotbollskunskap i sin tränarkarriär. Så ja, den person som Kenny Dalglish är, det är väldigt imponerande.

Jordan Henderson:

Det var under Dalglish andra sejour som Liverpoolmanager som Jordan Henderson kom till klubben.

– Vad betyder Sir Kenny Dalglish för mig? Han är den personen som hjälpt mig att uppfylla många av mina drömmer, säger Henderson.

– Det finns många människor i mitt liv som jag är tacksam över för den roll de spelat i min karriär, men Sir Kenny är i toppen av den listan.

– Sir Kenny, tillsammans med Damien Comolli, var anledningen till att jag fick chansen som Liverpoolspelare. Utan den chansen hade jag aldrig fått uppleva de speciella ögonblick jag upplevt här.

– Jag minns fortfarande första gången jag träffade honom. Jag var så nervös. Jag vet att "legendar" kanske är ett överanvänt ord idag, men det är faktiskt inte tillräckligt för att beskriva hans status inom fotbollen och Liverpool. Han är en ikon.

– Jag var bara 20 år gammal på den tiden, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Men han var så välkomnande, så varm och hade fötterna på jorden. Jag minns att jag tänkte att han var en av de största profilerna i sporten men ändå så normal och välkomnande. Han var fantastisk gentemot min familj också. Det är en viktig aspekt för honom, han bryr sig om familjen väldigt mycket.

– Jag lärde mig så mycket under den säsongen då han var min manager. Jag tror inte att jag kunde ha fått bättre läromästare än honom och Stevie (Gerrard). 

– När han slutade som manager så försvann inte hans stöd, det är därför han alltid kommer att vara så speciell för mig. Sir Kenny finns tillgänglig för att ge råd och stöd i tuffa tider. Han vill alltid hjälpa. Han bryr sig så mycket om den här klubben.

– Klubben kommer alltid först för Sir Kenny och han gör allt för att hjälpa till, oavsett om det är små eller stora saker. Då han delade ut Premier League-bucklan till oss, det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Det var så passande. Jag kommer alltid att vara honom tacksam.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer