Hintar om att hålla landslagsspelare hemma

Bild till nyheten Hintar om att hålla landslagsspelare hemma
Jürgen Klopp erkände att han var oroad inför det stundande landslagsuppehållet med tanke på risken för ökad smittspridning inom klubbarna.

I slutet av mars är det dags för nytt landslagsuppehåll och för Liverpools del innebär det som vanligt att stora delar av spelartruppen ska resa världen över för att representera sina respektive landslag.

Denna gång kan dock en del spelare tvingas stanna hemma. Jürgen Klopp hintade om just det när han höll sin presskonferens inför matchen mot Chelsea. 

– Det finns mycket att säga, men vi är oroliga, det är klart. När det uppstått problem så är det på grund av att folk har lämnat bubblan. Vi har inte haft några smittfall på ett tag. Det går i rätt riktning i England också, så ja, vi är bekymrade över sådana här saker.

– Vad är ett rödlistat land? Jag tror att det går ganska bra i England just nu, men jag tror att vi är rödlistade i vissa länder. Det hade varit bra med lite mer information.

– FIFA har meddelat att vi inte behöver släppa dessa spelare och alla klubbar är eniga om att vi inte bara kan låta dem åka och fixa allt när de kommer tillbaka. Det är inte möjligt. Vi kan inte låta spelarna åka om de ska behöva sitta på ett hotell i tio dagar när de kommer tillbaka. 

Om Liverpools brassar inte släpps iväg innebär det att Fabinho, Alisson och Roberto Firmino missar matcherna mot Colombia och Argentina. För Diogo Jotas del missar han i sådana fall matcher mot Azerbajdzjan, Serbien och Luxemburg. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer