– Fått många tips från Van Dijk

Bild till nyheten – Fått många tips från Van Dijk
Ozan Kabak berättar om första tiden i Liverpool och om hur han tagit lärdom från sin stora idol Virgil van Dijk.

När Liverpool säkrade lånet av Ozan Kabak från Schalke på transferfönstrets sista dag kom det snabbt fram att mittbacken var ett stort fan av Virgil van Dijk.

– Jag har träffat honom nu. Han är en väldigt bra kille, en bra person - precis som hans talang ute på planen, berättar Kabak i en intervju med Premier League Productions, som återges av Liverpoolfc.com.

– Jag har fått många tips från honom om fotboll. Nu rehabiliterar han, men jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt så att han kan hjälpa oss ute på planen.

– Jag ser fram emot att spela med honom, självklart. Han har gett mig några råd kring hur jag ska tänka med tanke på sättet som Liverpool försvarar sig på med en högt ställd backlinje. Han har gett mig tips för hur man ska spela som Liverpool spelar.

– Det är små detaljer, men det hjälper en i spelet. Han är en spelare med mycket erfarenhet och jag värderar det han säger till mig mycket högt.

Det har nu hunnit gå en månad lite drygt sedan Kabak anslöt till klubben. 

– Först och främst så är jag bara så glad över att vara här, i en så stor klubb som Liverpool med en så duktig manager och så många duktiga spelare. Jag försöker fortfarande att anpassa mig och finna mig tillrätta, men alla är väldigt vänliga mot mig, vilket gör det hela lättare. 

– Alla lagkamrater är fina människor och några av dem, exempelvis Thiago, Bobby och Shaqiri, pratar tyska så de kan hjälpa mig lite extra.

Mittbacken har en hel del erfarenhet från spel i Bundesliga, men han menar att Premier League är någonting helt annat.

– Premier League-nivån är väldigt, väldigt hög. Nivån var väldigt hög i Bundesliga också, men i Premier League är det mer intensivt och fysiskt. I de senaste tre matcherna har vi tyvärr bara vunnit en, men jag tror att vi kan ta hem fler segrar i de kommande matcherna.

Jürgen Klopp har gjort ett positivt avtryck hos Kabak.

– Jürgen, jag behöver nog inte säga hur fantastisk person och manager han är. Alla vet det redan. Han är väldigt snäll mot mig, han ger mig självförtroende genom ord och handlingar. Jag försöker att ge allt för att göra honom stolt.

Nästa utmaning för Kabak och Liverpool är en match mot Chelsea på torsdag.

– Chelseamatchen är viktig för oss. Vi har haft problem på slutet i ligan, men vi lyckades vinna senast mot Sheffield United. Liverpools tradition är att vinna varje match, så det är precis vad vi försöker göra. Chelsea är i bra form nu med sin nya manager, men vi är Liverpool - vi är redo att ge allt för att vinna. Det spelar ingen roll vilka motståndarna är. Vi är Liverpool och vi ska gå för seger.

– Vi har inte lyckats vinna på Anfield på slutet. Vi har vunnit borta, men på Anfield har det gått tyngre. För att stärka vårt självförtroende som lag är det mycket viktigt med en seger mot ett så pass bra lag som Chelsea.

Matchen mot Chelsea är viktig också i kampen om Champions League-platserna.

– Liverpool måste spela i Champions League varje år. Vi vill inte sitta i soffan på tisdagskvällarna nästa säsong och kolla på Champions League-fotboll på tv. Vi vill spela. Vi måste vinna så många matcher vi kan och vi måste säkra en Champions League-plats, avslutar Kabak.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer