– En ära att ha fått träffa St John

Bild till nyheten – En ära att ha fått träffa St John
Jürgen Klopp ger en rörande hyllning efter de dystra beskeden om Ian St Johns bortgång.

Ian St John somnade in sent under måndagen efter en längre tids sjukdom, 82 år gammal.

Jürgen Klopp fick 2019 chansen att träffa Liverpoollegendaren då denne besökte Melwood. St John hade med sig en unik gåva till managern i form av en motståndartröja från en landskamp mellan Skottland och Västtyskland. 

Klopp berättar mer i en intervju med Liverpoolfc.com:

– Först och främst, när jag kom till Liverpool visste jag mycket om 90-talet och så eftersom att det var då jag blev vuxen och intresserade mig av internationell fotboll. 

– Men när man väl har kommit hit så blir man uppmärksammad på så många legendariska spelare från tiden dessförinnan. En del av dem har jag haft äran att träffa, en av dem är Ian.

– När Ian kom hit så kände man omedelbart igen honom från bilderna på Melwoods väggar - han såg ut precis som han gjorde på bilderna. Det var lätt att se att det var han "åh herre Gud, ja, det är Ian St John!"

– Han var inte bara en legendar rent fotbollsmässigt, han var en legendarisk människa. Det var en stor ära att få träffa honom. 

– Han hade en liten present med sig, det var en tröja från en match mot Västtyskland med nummer 12 på ryggen. Jag är 53 år gammal nu så jag minns inte exakt vilken spelare som hade det numret, men jag tror att det var Heinz Flohe.

– Det var fantastiskt. Jag är så glad över att ha fått träffa honom eftersom det bästa man kan lära sig av dessa legendarer är hur man faktiskt kan vara den person man alltid varit, trots de enorma framgångarna. 

– Det är en ära att ha fått träffa honom. Jag blev förkrossad när jag fick höra nyheten idag. Alla mina tankar och böner går till hans familj och jag vet att han är på en bättre plats nu. 

– Jag är verkligen, väldigt, väldigt glad att jag fick chansen att träffa honom, avslutar tysken.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer