Vilka är de två unga målvakterna?

Bild till nyheten Vilka är de två unga målvakterna?
Mot Sheffield United satt två unga målvakter, Liam Hughes och Jakub Ojrzynski, på bänken, två namn som säkerligen är relativt okända för många supportrar.

Adrián fick ställa sig i mål när Sheffield United stod för motståndet under söndagskvällen. Att det blev spanjoren som fick ansvaret mellan stolparna berodde på att Alisson inte var tillgänglig av personliga skäl samt att Caomhin Kelleher - som tagit över rollen som andremålvakt under säsongen - är skadad. 

På bänken fanns två unga målvakter, Liam Hughes och Jakub Ojrzynski, som kanske inte ens är de naturliga fjärde- eller femtevalen, men de fick ta plats på bänken då Marcelo Pitaluga är skadad och Vitezslav Jaros är utlånad. Nedan ges en kortare beskrivning av vilka de två målvakterna är.

Liam Hughes:

19-årige Hughes anslöt till klubben i januari på free transfer från Celtic, men det fanns nog ingen som trodde att han skulle sitta på bänken i Premier League-sammanhang denna säsong. 

Målvakten, som kommer från Nordirland, värvades in som träningsmålvakt till akademin och har därmed heller ingen självklar plats ens på bänken i U23-laget. För några veckor sedan förklarade en målvaktstränare inom akademin, Mark Morris, mer om rollen som träningsmålvakt.

– Under de senaste tre eller fyra åren har vi haft en eller två "träningsmålvakter".

– Det är en lucka som dessa grabbar kan fylla, de kommer till oss som free transfers och får vara en del av en bra träningsmiljö. De utvecklas med tanke på vilken kvalitet de spelare de tränar tillsammans med håller.

– De tränar på en hög nivå och då blir det naturligt att man måste prestera, flera spelare har därefter tagit kliv vidare i sin karriär.

Detta var just fallet med Hughes,

– Liam var hemma i Nordirland och väntade på chanser för provspel, berättar Morris.

– Det är lite trixigt när vi ska hämta in den typen av målvakter, de måste förstå att de inte kommer till klubben för att omdelbart knacka på dörren för speltid. Det funkar inte om de efter två eller tre månader ifrågasätter varför de inte spelar. 

På grund av skada på Pitaluga fick Hughes faktiskt nyligen chansen att starta för U23-laget i en match mot Arsenal. 

Jakub Ojrzynski:

Polacken är 18 år gammal och spelar för det mesta för klubbens U18-lag, men när Pitaluga blev skadad tidigare denna månad fick han komma in från avbytarbänken, då gjorde han sin andra U23-match för säsongen efter att ha fått spela mot Brighton i höstas.

Ojrzynski har erfarenhet från landslagsspel på både U16- och U17-nivå och kom till Liverpool från Legia Warszawa

I Liverpool har han utöver spel i ligaspelet både för U18 och U23 fått erfarenhet av europeiska matcher när han fått förtroendet mellan stolparna i UEFA Youth League. 

Källa: Thisisanfield.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer