​"Tillbaka i jakten på CL-platserna"

Bild till nyheten ​"Tillbaka i jakten på CL-platserna"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools seger mot Sheffield United som bröt den fyra matcher långa förlustsviten.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Curtis Jones har tagit kliv från förra säsongen genom att prestera mer regelbundet. Idag bidrar han med fantastiska till Liverpool på regelbunden basis."

"Att vara en del av ett Jürgen Klopp-mittfält lär vara en av de tuffaste uppgifterna i världsfotbollen. Kombinationen av de tekniska och fysiska kraven innebär att det är få spelare som med trovärdighet kan ansöka om en plats på tremannamittfältet."

"Liverpool har haft problem att göra mål och såg den lokala grabben som en möjlig lösning. Tysken berättade efter matchen hur han haft möten med spelaren om hur det skulle gå till. Det var en utmaning som Jones klarade av - han öppnade målskyttet med ett välplacerat avslut och mötte Klopps krav."

"Han må vara i ett tidigt skede av vad som med säkerhet kommer att bli en sensationell karriär, men den engelska U21-landslagsspelaren är nu en spelare av betydande vikt i den här truppen. Jones försöker inte längre imponera i Liverpool, han kort och gott gör det redan."

Alex Bysouth, BBC Sport:

"Blades-målvakten Aaron Ramsdale stod för en rad fina räddningar och frustrerade därmed Liverpool i den första halvleken. Det såg ut som att The Reds brister framför mål skulle fortsätta att göra sig tydliga, men 20-årige Curtis Jones visade vägen med en klinisk touch strax efter pausvilan."

"Roberto Firminos skott styrdes sedan via Kean Bryan och över Ramsdale vilket innebar en fördubblad ledning för Liverpool. Målet var klubbens 7000:e i den engelska högstadivisionen. Liverpool är det andra laget att nå den milstolpen, först dit var Everton som nu är uppe på 7108 mål."

"'Många har räknat bort oss, det är ingen fara för oss,' sa Klopp, vars lag är sexa, två poäng bakom West Ham på fjärdeplatsen. 'Med alla problem som visar haft befinner vi oss fortfarande i närheten av de viktiga platserna.'"

"Klopp bör också vara mycket nöjd över det faktum att laget höll nollan på bortaplan i ligaspelet för första gången på åtta matcher, trots att de tvingades till fler förändringar i defensiven. Klopp ställde upp med ett 14:e mittbackspar i ligaspelet i form av Ozan Kabak och Nat Phillips medan Adrián ersatte Alisson i målet. Men gästerna hanterade Blades-offensiven på ett betryggande vis."

Richard Jolly, Guardian:

"Liverpool har fått för vana att skriva historia under de senaste åren, men de pustade nog ut över det faktum att de inte skrev ny historia här. En femte raka ligaförlust hade varit den första sekvensen av sådant slag sedan 1953 och det fanns en risk för det när Aaron Ramsdale storspelade i målet."

"Men när Curtis Jones slog till kunde Liverpool börja känna smaken av seger och Kean Bryans självmål såg till att februaris sista match förde med sig Liverpools första poäng för månaden."

"Segrar mot jumbolaget är sällan mer välkomna än denna. Mästarna har tillslut hittat tillbaka i jakten på en säkrad Champions League-plats."

"Det var ett passande sätt för Klopp att fira 20 år som manager, en karriär som inleddes med en seger mot Duisburg med Mainz. Jones var en passande målskytt också. En spelare som var fyra veckor gammal när Klopp för första gången kände segerns sötma från tränarbänken har varit Liverpools bästa mittfältare på senaste tid, och när de behövde de som mest kom lösningen från två lokala grabbar. Liverpudlians kombinerade i samband med öppningsmålet då Trent Alexander-Arnold hittade in till Jones."

Dominic King, Daily Mail:

"Kritiker kommer säga att Liverpool borde vinna mot Sheffield United under vilka omständigheter som helst. Men det finns ingenting linjärt med fotbollen, det finns inga garantier. Matchen var full av svårigheter för mästarna, det var potentiellt ytterligare ett hinder på vägen för laget."

"Men Liverpool behövde vinna. De visste att de inte kunde återvända från Bramall Lane med någonting annat än tre poäng. Det var precis vad de gjorde, på ett professionellt sätt spelade de till sig en seger som hade varit än mer övertygande om inte hemmalagets målvakt storspelat."

"Varken Klopp eller spelarna kommer att sväva iväg efter segern. Det vore löjligt att tro att en seger har löst alla problemen. Att nå topp fyra är fortfarande en tuff utmaning, men det vikigaste är att det inte är omöjligt."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer