– En enormt viktig seger

Bild till nyheten – En enormt viktig seger
Curtis Jones, Adrián och de båda mittbackarna Nat Phillips och Ozan Kabak fick samtliga beröm av Jürgen Klopp efter den så viktiga segern mot Sheffield United som betyder att avståndet till topp fyra-lagen minskade.

Liverpool kunde under söndagskvällen äntligen ta en trepoängare igen efter fyra raka förluster i Premier League.

Flera lag som ligger före Liverpool i tabellen tappade poäng tidigare i helgen, något som gör att "The Reds" nu knappar in i jakten på de åtråvärda Champions League-platserna.

– En enormt viktig seger, konstaterade Jürgen Klopp efter slutsignalen enligt Liverpoolfc.com.

– Vi behövde verkligen de här poängen för att ta oss närmare lagen ovanför oss.

Curtis Jones gjorde det så viktiga 1-0-målet i matchen och dedikerade senare fullträffen till Alisson med familj efter att de förlorat José Becker i en tragisk olycka tidigare i veckan.

– Jag har aldrig tvivlat på sammanhållningen i det här laget. Världen fungerar så här, om vi inte vinner en match så tror folk att vi inte har bra sammanhållning längre. Så enkelt är det inte. Och ja, det var en fin gest av Curtis, självklar. Men det var självklart redan innan, att vi skulle ge allt, inte bara för Ali, men självklart för honom också.

Klopp fortsatte genom att ge beröm till den unge mittfältaren Jones.

– Det finns mycket mer att vänta sig från Curtis. Han besitter en exceptionell potential. Vi hade många samtal den här veckan där vi tittade på filmklipp och visade honom hur han skulle röra sig för att ta sig in i mer avgörande lägen. Han är duktig med bollen, kontrollerar matcherna - det gör han väldigt bra, men vi behöver en spelare av hans kvaliteter i avslutslägen, något som fungerade ikväll. 

Inför matchen var det säkert många som blev lite extra nervösa när de såg att Liverpools defensiva trio centralt bestod av Adrián, Nat Phillips och nykomlingen Ozan Kabak. Samtliga löste dock uppgiften med bravur.

– Adrián var klass idag, konstaterade Klopp.

– Han visar karaktär när han kliver in på det här sättet. Hans räddning i första halvlek var utmärkt. 

Även mittbacksparet fick beröm.

– De både spelade en superb match. Många förstår inte hur svårt det är att hantera dessa långbollar. De var även bra med bollen vid fötterna.

Andra källor: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer