Rapport: Förlustsviten är bruten!

Bild till nyheten Rapport: Förlustsviten är bruten!
Liverpool vände den negativa trenden i ligaspelet genom att ta en förlösande 2-0-seger borta mot Sheffield United efter mål av Curtis Jones och ett självmål som kom till efter avslut från Roberto Firmino.

Liverpool var det lag som öppnade starkast på Bramall Lane och kunde tidigt ha tagit ledningen genom Roberto Firmino när bollen studsade rätt så att brassen fick ett friläge, men Ramsdale i Sheffield United-målet stod i vägen.

Ramsdale stod även pall för tunga skott från både Trent Alexander-Arnold och Gini Wijnaldum en stund senare och höll därmed nollan intakt för hemmalaget in till pausvilan. Sheffield United hade en boll i nät i den första halvleken när Ozan Kabak stötte in den i eget nät, men då passningen slogs mot en offsidestående McBurnie dömdes målet bort.

Tre minuter efter pausvilan fick Liverpool in det så förlösande ledningsmålet: Alexander-Arnold lyckades hålla bollen vid liv vid kortlinjen och fick in en passning till Curtis Jones som hittade in bakom Ramsdale i bortre hörnet. 1-0!

0-1:

Strax därefter såg Sadio Mané ut att ha utökat gästernas ledning, men anfallarens mål dömdes bort för offside. Matchen nästa mål kom även det för Liverpool när Roberto Firmino i den 64:e matchminuten tog sin in i straffområdet och sköt ett skott som styrde via en Sheffield-försvarare och in i mål. Målet noterades dock som ett självmål.

0-2:

Med en betryggande 2-0-ledning styrde Liverpool spelet under resterande del av matchen, Mohamed Salah hade en jättechans att sätta trean men missade öppet mål från nära håll. Missen hade ingen större betydelse då det för kvällen blåklädda laget kunde hålla tätt bakåt och ta hem de tre poängen.

Segern var en efterlängtad sådan efter fyra raka förluster i ligaspelet. Adrián kom in som ersättare till Alisson och gjorde en fin insats trots att han varit kraftigt kritiserad av supportarna under det senaste året. Kul var även att Naby Keita fick göra comeback när han hoppade in sista tio.

Resultatet innebär att Liverpool nu endast är två poäng från fjärdeplacerade West Ham.