– Inget lag hade klarat av detta

Bild till nyheten – Inget lag hade klarat av detta
Andy Robertson tror inte att något lag i världen hade kunnat hantera de skadeproblem som Liverpool haft under säsongen.

Liverpools säsong 2020/21 har till stora delar handlat om skadeproblemen i backlinjen som tvingat Jürgen Klopp och Co. till att formera totalt 18 olika mittbackspar så här långt.

Skadeproblemen har inneburit att oerfarna spelare som Rhys Williams och Nat Phillips fått betydligt mycket mer speltid än vad som hade varit fallet med de ordinarie mittbackarna tillgängliga. Dessutom har Ozan Kabak, blott 20 år gammal, fått kliva in direkt i hetluften efter sin övergång från Schalke. 

Andy Robertson menar att de ständiga förändringarna i backlinjen i kombination med att de något mindre erfarna spelarna fått ta stort ansvar varit en tuff utmaning för laget.

– Jag tror inte att ett enda lag i fotbollsvärlden skulle kunna prestera på topp om de tvingas spela med 18 olika mittbackspar under en och samma säsong, säger Robertson till Sky Sports.

– Vanligtvis har vi exempelvis Virg, som är en ledare, vi har Joe Gomez och Joel som föregår med gott exempel. Vi har även spelat med Fabinho och Hendo.

– Nu har vi Nat Phillips som inte var här med oss förra året då han var utlånad, vi har Kabak som är ung och nyligen kom hit, Ben Davies som värvats från en klubb i the Championship och som behöver tid, sedan Rhys (Williams) också.

– De är alla ganska oerfarna och det har varit upp till oss andra att försöka hjälpa dem och laget samtidigt som man måste fokusera på sin individuella prestation. Det har varit tufft för mig personligen, men det är en del av sporten. 

– Jag är nog ledaren i backlinjen nu, den som pratar mest. Jag försöker bara se till att vi presterar så bra som möjligt och håller så många nollor som möjligt, det är enda sättet vi kan vinna matcher på.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer