Har övervägt spela ytterbackarna centralt

Bild till nyheten Har övervägt spela ytterbackarna centralt
Jürgen Klopp berättar att under den mittbackskris som pågått under hela säsongen funderat över alternativet att flytta in någon av Trent Alexander-Arnold eller Andy Robertson centralt i backlinjen.

Liverpool har spelat med 18 olika mittbackspar så här långt under säsongen 2020/21 till följd av förrädiska skadeproblem på de ordinarie mittbackarna. I Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matips frånvaro har mittfältarna Fabinho och Jordan Henderson fått vikariera i mittlåset vid upprepade tillfällen.

Jürgen Klopp berättar att han även funderat över möjligheten att spela någon av sina ytterbackar som mittback. 

– Jag övervägde att spela våra två ytterbackar som mittbackar några gånger, men till slut bestämde jag mig för att inte göra det. Problemet med att förlora mittbackarna man vanligtvis spelar med är att det förändrar lagets struktur fullständigt. Det förändrar allt. Det förändrar uppbyggnadsspelet, formationen, hur laget försvarar sig, allt egentligen, säger Klopp till Liverpool Echo.

– Man bygger ett lag på den positionen utifrån hur du kan försvara dig, och det förändras beroende på vem du har tillgänglig. Detta är någonting vi har tvingats ändra på konstant under säsongen. Det som har varit ganska stabilt för oss är hur våra ytterbackar spelar och presterar. Hade vi ändrat på det också så skulle det ha förändrat vårt sätt att spela på kanterna, så det hade blivit dubbla förändringar. Det är nog anledningen till att jag valt att inte göra det.

Liverpool reser till Bramall Lane under söndagen utan sin lagkapten Jordan Henderson som nyligen opererades för en ljumskskada. Fabinho ska ha återvänt i lagträning först under gårdagen och bör därför inte vara redo för spel redan idag, något som kan tvinga Klopp att formera sitt 19:e mittbackspar för säsongen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer