FSG kan sälja 10% till RedBird

Bild till nyheten FSG kan sälja 10% till RedBird
RedBird Capital ser ut att köpa tio procent av Fenway Sports Group.

Nätsidan Sportico rapporterar att Fenway Sports Group, Liverpools ägare, är i samtal med RedBird Capital om en försäljning av 10 procent av företaget. 

De tio procenten som RedBird är intresserade av att köpa loss värderas enligt sajten till 750 miljoner dollar, något som betyder att FSG värderas totalt till cirka 7 miljarder dollar.

Gerry Cardinale är grundare av RedBird Capital och har under en längre tid varit intresserad av att köpa en andel av FSG. Tidigare rapporterades det om ett försök tillsammans med "Moneyball"-innovatören Billy Beane i investeringsbolaget RedBall, men nu har alltså Cardinale gjort ett nytt försök på egen hand.

Att FSG värderas till runt 7 miljarder dollar innebär enligt fotbollsskribenten Mo Chatra att Liverpools värde bör ligga på cirka 3-4 miljarder dollar, något som Chatra menar gör det mycket osannolikt att klubben skulle köpas upp av en extern köpare inom den närmsta framtiden.

Enligt Chatra är det inte helt uteslutet att FSG kan komma att använda pengarna från en eventuell försäljning av en andel på tio procent till en investering i ett stort spelarköp för Liverpool till sommaren. Han nämner dock att en baksida av affären, om den blir av, är att det blir ännu en stor aktör med inflytande på de beslut som fattas.

Chatra konstaterar dock att Liverpoolsupportrarna inte bör sväva iväg i tankarna kring ett köp av exempelvis Kylian Mbappé.

– I detta stadium skulle jag som Liverpoolsupporter i bästa fall vara försiktigt optimistisk när det gäller den här affären. Det finns ingen anledning att helt och hållet tro på att en värvning av Mbappé blir verklighet till följd av detta, skriver han på Twitter.

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer