20 år sedan första titeln i cuptrippeln

Bild till nyheten 20 år sedan första titeln i cuptrippeln
Denna dag 2001 tog det Gerard Houiller-ledda Liverpool hem ligacupen, en titel som var starten på en historisk cuptriumf.

25 februari 2001 är ett speciellt datum för många Liverpoolsupportrar då det var dagen där Liverpool vann ligacupen genom att besegra Birmingham City. Extra speciellt blir det med tanke på vad som följde under våren med ytterligare två cuptitlar.

Matchen mellan Liverpool och Birmingham var den första engelska finalen att spelas på Cardiffs Millennium Stadium i Wales. Att matchen spelades där berodde på att Wembley bygges om. 

När finalen drog igång visade lagkapten för dagen, Robbie Fowler, vägen. Efter 30 minuters spel slog han till med en superb halvvolley efter en nickskarv från Emile Heskey. 

De rödklädda lyckades dock inte bygga vidare på den fina starten, men 1-0-resultatet höll sig länge - men bara nästan tillräckligt länge. I matchens slutskede tilldelades Birmingham en straffspark som Darren Purse satte i nät, något som tog matchen till förlängning och sedan straffar. 

I straffläggningen klev Westerveld fram och räddade två straffar, i kombination med säkert skytte från "The Reds" så var segern ett faktum för Liverpool. 

Höjdpunkter:

Straffläggning:

Segern i ligacupen agerade språngbräda mot ytterligare två cuptitlar under samma säsong i form av FA-cupen och UEFA-cupen.

Källor: Thisisanfield.com, Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer