Quantcast

Nästa match (Premier League)

Chelsea klubbmärke Chelsea (H)

torsdag 04 mar 21:15

Snart väntar 18 dagars uppehåll

Bild till nyheten

Liverpool har ett hektiskt schema under de kommande veckorna men därefter väntar ett knappt tre veckor långt uppehåll från matchande i klubblagssammanhang.

Liverpools spelschema framöver är något udda. Inom loppet av sexton dagar, med start på söndag, ska de spela fem matcher för att sedan inte spela förrän i april igen.

Det långa uppehållet i slutet av mars kom till då Liverpool åkte ur FA-cupen samtidigt som Chelsea gick vidare till kvartsfinal, något som ledde till att matchen mellan de två lagen, som skulle spelats 20:e mars, nu flyttats till 4:e mars.

Förändringen innebär att Liverpools spelschema ser ut som följer:

28 februari: Sheffield United - Liverpool

4 mars: Liverpool - Chelsea

7 mars: Liverpool - Fulham

10 mars: Liverpool - RB Leipzig

15 mars: Wolverhampton - Liverpool

3 april: Arsenal Liverpool

Det som väntar är alltså ett hektiskt matchande från och med söndag fram till mötet med Wolves 15:e mars på Molineux Stadium, därefter får Jürgen Klopps mannar 18 dagars spelledighet från klubbfotbollen då den näst sista helgen i mars är avsatt till FA-cupspel. Därefter väntar landslagsuppehåll och säkerligen matchande för stora delar av den röda truppen. 

Liverpool har möjligheten att hålla brassarna i truppen samt portugisen Diogo Jota hemma tack vare tillfälliga regler från FIFA, men det har ännu inte kommunicerats hur klubben kommer att agera när det gäller landslagsspel för Alisson, Fabinho, Roberto Firmino och Jota.

Om Liverpool den 10:e mars tar sig vidare till kvartsfinal i Champions League så spelas de båda matcherna under första halvan av april med första mötet antingen 6:e eller 7:e april och returen 13:e eller 14:e.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild