Hendo: Vi måste ta vårt ansvar

Bild till nyheten Hendo: Vi måste ta vårt ansvar
Jordan Henderson hoppas att segern mot RB Leipzig kan bli ett avstamp mot bättre resultat i ligaspelet, med start mot Everton.

Dagen för säsongens andra Merseysidederby är kommen. Liverpool kommer till matchen med tre raka ligaförluster i ryggen, men också en moralhöjande seger i Champions Leagues åttondelsfinal.

"Det har inte varit en lätt säsong för oss. Vi fick med oss ett härligt resultat mot RB Leipzig i veckan, men det maskerar inte vår ligaform, som helt enkelt inte varit bra nog," skriver lagkapten Jordan Henderson i matchprogrammet.

"Under den här perioden har vi hållit samman och känslan har varit att vi bara behövt en typ av språngbräda att ta avstamp från."

"Det var lite det som hände i Budapest i tisdags, men jag måste understryka detta, det finns ingen anledning till att ge en själv möjligheten att studsa tillbaka om man inte utnyttjar möjligheten till fullo."

"Det hade varit vår utmaning idag oavsett motstånd. Det faktum att vi möter Everton ändrar inte målbilden, men kanske adderar lite extra motivation. Det spelar ingen roll om du spelar bra på bortaplan om du inte kan hålla den standarden på din egna hemmaplan."

"Pressen och privilegiet som följer av att spela för Liverpool innebär att man förväntas vinna varje match och vi måste ta oss tillbaka till en standard som är närmare de förväntningarna. Vi måste prestera bättre vecka in och vecka ut."

"Jag kan inte lova er seger, det kan man aldrig göra, men som lagkapten kan jag säga att alla som drar på sig den röda tröjan idag kommer att ge allt med förhoppningen om att det ska ge resultat."

"Managern sa förra veckan att vi alltid spelar för supportrarna. Aldrig har det varit mer sant än när vi spelar mot Everton. Vi är medvetna om kraven, nu måste vi ta vårt ansvar."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer