– Tar inte ert stöd för givet

Bild till nyheten – Tar inte ert stöd för givet
Anfields läktare kommer att gapa tomma när Everton kommer på besök under lördagen. Jürgen Klopp insisterar att både han och spelarna känner supportrarnas stöd trots att de inte får närvara på arenan.

Liverpool har en tung svit i ligaspelet med tre raka förluster. Idag väntar ett Merseysidederby som möjlighet att vända den svaga ligaformen.

Jürgen Klopp talar till supportrarna i matchprogrammet:

"Som alltid varit fallet sedan jag kom till LFC finns lösningen inom oss själva. Det kan lösas på träningsplanen, i omklädningsrummet, på analysmötena och till sist ute på planen på matchdag," inleder tysken.

"Ett bra resultat mot Leipzig hjälper oss inte idag, även hur skön seger det än var. Vi måste göra det igen mot en väldigt motiverad motståndare."

"Jag förväntade mig att säsongen skulle bli så här. Jag förväntade mig inte att vi skulle ha så stora skadeproblem på en nyckelposition, men jag visste att det skulle bli en säsong med ett jämnt race ända in i kaklet. Premier League-tabellen är jämn och alla, förutom kanske Man City, är lite osäkra."

"Att fortsätta tro på sig själv och de som bryr sig om en är av yttersta vikt. Det sätts på prov under dessa tuffa tider, det gör det verkligen. Detta är varför jag vid flera tillfällen pratat om derbyn som varit bra för oss. I fotboll, i all sport, kommer resultatet i första hand, det är det som spelar roll. Resultat är allt. I England har jag märkt av detta fenomen tydligare än tidigare."

"Vi prioriterar alltid resultat, men jag är inte blind för prestationen."

"Jag nämnde att fortsätta tro på sig själv. Det menar jag inte bara personligen, jag pratar om hela LFC-familjen. Spelarna, supportrarna, staben - allihopa. Vi har varit en så stark enhet sedan jag kom hit. Vi har hållit samman och hjälpt varandra att producera minnen för livet. Men nu är det viktigare än någonsin."

"Vi har inte tappat tron, det vill jag påpeka. Inte en chans! Men det är alltid värt att påminna oss själva om hur viktigt den tron är för att vi ska kunna uppnå det vi vill uppnå. Professionell fotboll är ingen semester. Det är tufft - det kräver hårt arbete och kan ofta innebära hårda smällar snarare än omfamnande kramar. Detta är vad som gör det så tufft, men det gör också att man kan känna belöning för hårt arbete och vi alla känner oss privilegierade som får göra detta."

"Att kunna ta smällar tillsammans, för att sedan ställa sig upp och slå tillbaka, tillsammans, är en av de bästa erfarenheterna man kan ha som ett kollektiv. Jag är så tacksam över att jag förälskade mig i fotbollen, att den är en så stor del av mitt liv."

"Ingen bör tycka synd om oss. Att hålla ihop, sluta samman, det handlar inte om sympati. Det handlar om gemenskap."

"Jag har verkligen känt LFC-familjens stöd och kärlek under de senaste veckorna. Det har spelarna också gjort. De vet att supportrarna lider med oss på samma sätt som de firar med oss. Det gör hela den här platsen till mycket speciell."

"Våra supportrar får inte vara på Anfield idag. När det är en derbymatch så kan det kännas extra konstigt, oavsett hur mycket vi hunnit vänja oss vid spel inför tomma läktare."

"Men jag vill att alla som läser detta ska veta att vi känner för dem och vet att de står vid vår sida, oavsett vad. Vi kommer aldrig att ta det stödet för givet."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer