– Mitt hjärta krossades

Bild till nyheten – Mitt hjärta krossades
Steven Gerrard berättar att han gjorde allt för att Fernando Torres skulle stanna i Liverpool istället för att lämna för spel i Chelsea.

Det var många som blev besvikna på transferfönstrets sista dag i januari 2011 när anfallsstjärnan Fernando Torres gick till Chelsea i en övergång värd £50M. En av de som blev rejält besviken av anfallarens flytt var lagkamraten Steven Gerrard.

– Jag blev väldigt, väldigt besviken när Torres valde att lämna. Vi jobbade så hårt för att slåss om ligatiteln och det kändes som att vi var på väg att ta stora steg för att närma oss. Vi hade en fin framgång och så försvinner en viktig spelare från gruppen. Det tar tid att hitta tillbaka igen efter något sådant, säger Gerrard i Robbie Fowlers Podcast.

– Jag gjorde massor av mål när jag spelade tillsammans med Torres. Jag var på toppen av min karriär och kände mig fantastisk. Jag förstår att alla ser en situation på olika sätt. Folk har drömmar och väljer olika vägar. Alla är inte lokala grabbar som älskar klubben. Jag förstår och respekterar det, men samtidigt blir man väldigt besviken när någon lämnar klubben.

– Jag sa detta till Fernando. Jag försökte att övertala honom att stanna. Jag sa samma sak till hans agent. De var bägge på Melwood, men de fattade beslutet de gjorde. Det låg inte i mina händer. 

Även om Gerrard och Torres hade ett mycket fint samarbete ute på planen så lyfter klubbikonen fram Luis Suarez som den bäste spelaren han spelat tillsammans med i Liverpool.

– Anledningen till att jag alltid pratar om Torres och Suarez är för att jag själv var på topp fotbollsmässigt de åren. Jag spelade ihop med dig (Fowler) när jag var väldigt ung. Jag var fortfarande en spelare under utveckling. Jag spelade tillsammans med Michael Owen också, men det kändes inte som att jag var på topp då. Jag hade också problem med småskador under den tiden och försökte att hitta mig själv ute på planen.

– Jag spelade tillsammans med Torres och Suarez på en perfekt tidpunkt. Först och främst Torres, jag kände att mina bästa år var mellan 2006 och 2008. Då kändes det som att jag kunde konkurrera med vem som helst ute på planen. Jag kände mig på toppen av min karriär. De åren var de bästa i min karriär om man ser till det individuella.

– Jag skulle gärna ha spelat tillsammans med dig (Fowler) när du var 18-23 år gammal. Jag skulle gärna ha spelat längre tillsammans med Owen innan han blev skadad mot Leeds. Jag spelade inte tillräckligt länge med Torres eftersom att han drog till Chelsea och krossade mitt hjärta. Jag var kanske lite på nedgång i karriären när jag spelade med Suarez, även om jag gillade samspelet med honom.

– Om du frågar mig vem som var den bästa och mest stabila spelaren dag in och dag ut så skulle jag säga Suarez, men jag tillbringade mina bästa år tillsammans med Torres.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer