Oklart när Van Dijk återvänder till Merseyside

Bild till nyheten Oklart när Van Dijk återvänder till Merseyside
Virgil van Dijk fortsätter sin rehabilitering på sportcentret i Dubai och enligt Liverpool Echo finns ännu inga konkreta planer kring när han ska återvända till Merseyside.

Virgil van Dijk har sedan Jordan Pickfords skräcktackling jobbat hårt med sin rehabilitering från en skada som ser ut att hålla honom borta för resten av säsongen.

Efter den lyckade operationen under hösten har mittbacken genomfört sin rehabilitering i Dubai på Nad Al Sheba Sport Complex, ett sportcentra som blivit en populär plats för idrottare som i lugn och ro vill arbeta med sin fysiska form. Det är samma plats som Alex Oxlade-Chamberlain spenderade mycket tid på när han jobbade mot comeback efter en knäskada av den allvarligare sorten.

Liverpool Echos Paul Gorst har kommit med en uppdatering kring Van Dijks situation. Mittbacken har på grund av något mindre strikta coronarestriktioner i Dubai möjligheten att jobba tillsammans med fysioterapeuter dagligen på ett smidigare sätt än om han varit på Merseyside.

Van Dijk utnyttjar de högklassiga faciliteterna till max och har setts träna i gymmet samt på de FIFA-klassificerade fotbollsplanerna som hör till anläggningen.

Det verkar som att sportcentret blir nederländarens arbetsplats en tid framöver. Gorst skriver att Liverpool ännu inte satt något datum då Van Dijk ska återvända till Merseyside. Källor inom klubben hävdar att återhämtningen från skadan är beroende av så pass många parametrar att det varit mycket svårt att spekulera i något comebackdatum för den så efterlängtade försvarsbjässen.

Även om mycket tyder på att det är slutspelat för Van Dijk säsongen 2020/21 så är han åtminstone uttagen i både Premier League- och Champions League-truppen, så om det "sker ett mirakel" - som Klopp tidigare sagt - så har han möjligheten att återvända till spel om knät tillåter det.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer