– Vi fokuserar på processen

Bild till nyheten – Vi fokuserar på processen
Liverpool har tre raka förluster på hemmaplan i ligaspelet. Assisterande tränare Pep Lijnders berättar hur tränarstaben agerar efter nederlag.

Efter att ha svävat på moln under de senaste säsongerna har Liverpooltruppen nu fallit ned på jorden med en hård duns. Laget har tappat mark till Manchester City i titelracet efter bland annat tre raka Anfield-förluster i Premier League. Jämfört med förra säsongen efter lika många omgångar är "The Reds" 27 poäng sämre den här säsongen.

Jürgen Klopps högra hand, Pep Lijnders, berättar i en intervju med Liverpoolfc.com om hur tränarstaben hanterar förluster.

– Vi fokuserar på processen, konstaterar nederländaren.

– Vad vi har gjort under de senaste åren är att vi har omgett oss med smarta människor. De är inte bara smarta, de är beredda att diskutera och debattera. 

– Managern är väldigt tydlig med att vi inte får förändras när vi vinner hela tiden, vi måste fortsatt leverera lika hårt arbete inför varje match. Det är viktigt att vi inte låter de högtflygande stunderna förändra oss samtidigt som vi inte får låta tyngre perioder skapa tvivel hos oss.

– Vi har så många smarta människor i vår omgivning, något som gör det lättare eftersom att vi tillsammans kan diskutera, analysera och debattera. Vi fokuserar på processen eftersom vi är medvetna om att det är viktigt att tygla sina känslor och fokusera på rätt saker. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer