Dyrköpt FA-cupseger för Everton?

Bild till nyheten Dyrköpt FA-cupseger för Everton?
Med nio dagar kvar till Merseysidederbyt tvingades Evertons bäste målskytt Dominic Calvert-Lewin kliva av i 5-4 segern mot Tottenham på grund av hamstringskada.

Everton och Tottenham bjöd på en underhållande FA-cupmatch under onsdagskvällen. Matchen slutade 4-4 efter ordinarie tid innan Everton kunde avgöra i förlängning och därmed ta sig vidare till kvartsfinal.

För Liverpools del kan det vara intressant att hålla lite extra koll på Everton för tillfället då ett Merseysidederby stundar blott nio dagar bort. Gylfi Sigurdsson levererade en fin insats med ett mål och tre målgivande passningar.

Lagets stora målskytt, Dominic Calvert-Lewin, skrev även han in sig i målprotokollet samt bidrog med en assist, men tio minuter in i den andra halvleken tvingades engelsmannen lämna planen på grund av skada.

– Han klagade över känning i baksida lår när han klev av planen, så han kan ha sträckt sig, men jag kan inte ge några noggrannare bedömningar ännu. Förhoppningsvis är det inte allt för allvarligt, sa assisterande tränare Duncan Ferguson efter matchen enligt Evertonfc.com.

– Dominic är vår "main man" i anfallet och han gjorde ännu ett fint mål ikväll, vi skulle helt klart sakna honom om han inte spelar.

Calvert-Lewin är en starkt bidragande faktor till att Everton fortsatt är med i kampen om Champions League-platserna i ligaspelet. Med sina 13 fullträffar har han hjälpt laget till en sjundeplats, men då har de två hängmatcher - seger i dem skulle innebära att de klättrar förbi Liverpool i tabellen.

Det återstår att se hur allvarlig, eller lindrig, skadan för anfallaren är. Men det vore helt klart ett tungt bortfall för de blåklädda inför Merseysidederbyt 20 februari om han tvingas sitta vid sidan.