Så dyr blir Harvey Elliott

Bild till nyheten Så dyr blir Harvey Elliott
Det står nu klart hur mycket Liverpool ska betala till Fulham efter värvningen av supertalangen Harvey Elliott.

Efter att Liverpool och Fulham misslyckats med att komma överens om hur stor kompensationssumma som ska betalas för Harvey Elliott har nu en domstol fattat beslut i frågan.

Enligt The Athletic blev utfallet sådant att Liverpool ska betala upp till £4.3M till Londonklubben. Först ska en betalning på £1.2M ske och därefter £300 000 när 17-åringen kritar på sitt första proffskontrakt och ytterligare £200 000 vid kontrakt nummer två.

Den övriga summan baseras på antalet framträdanden för Liverpool och det engelska landslaget. Om Fulham ska få ta del av hela summan på £4.3M krävs över 100 matcher i den röda tröjan samt minst en i landslagsdressen.

Fulham har även fått en vidareförsäljningsklausul i avtalet vilket ger dem 20% av övergångssumman om Liverpool väljer att sälja Elliott.

Elliott kom till Liverpool efter att hans avtal med Fulham löpt ut, men på grund av regel i England ska alla klubbar som värvar en spelare som är under 24 år gammal vars kontrakt löpt ut betala en kompensationssumma till den klubb som spelaren senast representerade.

Liverpool har under torsdagen publicerat ett pressmeddelande där de meddelar att de är nöjda med utgången och tackar Professional Football Kompensation Commitee för väl utfört arbete.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer