– Ägarna har svikit Klopp

Bild till nyheten – Ägarna har svikit Klopp
Den respekterade fotbollskrönikören Henry Winter menar att ägarnas sätt att agera under januarifönstret var ett svek mot manager Jürgen Klopp.

Liverpool har sedan månader tillbaka varit medvetna om att både Virgil van Dijk och Joe Gomez med stor sannolikhet missar resterande del av säsongen 2020/21, ändå dröjde det till Deadline Day innan klubben agerade och förstärkte truppen med Ben Davies och Ozan Kabak.

Problemen på mittbackspositionerna har med all säkerhet varit en stor bidragande faktor till de svaga resultaten sedan i slutet av december. Mot Manchester City startade Jürgen Klopp med två mittfältare som mittbackar och laget förlorade som bekant med 4-1. 

Den erkände The Times-journalisten Henry Winter pekar finger åt ägarna Fenway Sports Groups håll.

"Det är ingen skam i att förlora mot Manchester City. Den enda skammen vore att inte reagera och studsa tillbaka. Det är Liverpools utmaning nu."

"Den centrala frågan är nu huruvida klubbens ägare Fenway Sports Group, kommer att reagera eller inte. De sliter med de ekonomiska konsekvenserna av pandemin och kan peka på att de investerat i en strålande träningsanläggning i Kirkby och nästan £72M på Diogo Jota, Thiago och Kostas Tsimikas i somras."

"De anses i det stora hela vara bra ägare, dels för att de inte är Tom Hick och George Gillet - landsmännen från USA, de illa omtyckta tidigare ägarna, och de är heller inte Glazer-familjen i Manchester United. Och huvudansvarige John W. Henry engagerar sig i det lokala samhället, är en god talare och har visat beslutsamhet när han anställt Jürgen Klopp och värvat Alisson och Virgil van Dijk."

"Men hur mycket gott man än kan säga om Henry så är han en affärsman som har siktet inställt på stålarna. Liverpool är ingen hobby, ingen passion för Henry. Han verkar i ett "Kop Klondike". Pengar betyder mer. I en tid då Liverpools trupp var i behov av en seriös investering stannade Henry upp."

"För första gången har Henry svikit Klopp genom att tvingat honom att leta i mitten av Championship och i botten av Bundesliga för mittbacksförstärkningar. FSG har börjat snåla. För en ägare som är stolt över sin kunskap om klubbens historia borde Henry veta att Liverpool traditionellt har ökat takten när de suttit i förarsättet."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer