– De behöver tre nya spelare

Bild till nyheten – De behöver tre nya spelare
Jamie Carragher tror att det krävs en förnyelse av truppen för att Liverpool ska lyfta igen.

Liverpool har en tung period för tillfället som sett dem falla ut ur titelracet. Nu står de istället inför en stenhård fight under våren om de så åtråvärda Champions League-platserna. 

Många pekar naturligtvis på skadeproblemen som den största bidragande faktorn till Liverpool svagare prestationer den här säsongen, men Jamie Carragher tror även att det krävs lite nytt blod in i truppen för att "The Reds" ska hitta tillbaka till sin högstanivå.

– När Jürgen kom in i laget var Liverpool ett lag som slutade sexa eller sjua i tabellen. Den första sommaren köpte han tre spelare - Joel Matip, Gini Wijnaldum och Sadio Mané. Det gjorde så att de kvalade in till Champions League, sa Carragher i Sky Sports program "Monday Night Football".

– Under de efterföljande 12 månaderna köpte han Mohamed Salah, Virgil van Dijk och Alisson. Det gav dem ytterligare ett lyft, först till Champions League-titeln och senast ligatiteln.

– Jag tror att Liverpool är tillbaka på den punkten där de behöver de här tre spelarna för att hitta tillbaka, för att de ska få ett välbehövligt lyft.

Carragher pekar på vilken otrolig belastning de regelbundna startspelarna utsatts för under de senaste åren.

– Vi pratar om intensitet. Liverpool ser slitna ut fysiskt. Det är i princip samma lag som i Champions League-finalen 2018. Backlinjen består av samma mittbackar, Virgil van Dijk spelar när han är frisk, Lovren har flyttat, men Joel Matip hade spelat den finalen om han varit skadefri och Joe Gomez är kvar i klubben.

– Två mittfältare är fortfarande kvar i form av Jordan Henderson och Gini Wijnaldum, de är förstaval. James Milner har spelat de senaste fyra-fem matcherna. Det är den enda positionen där Liverpool värvat in någon (som tagit en startplats) Fabinho. Så vi pratar om en spelare som kommit in.

– Sedan har vi de tre i offensiven. Det är samma lag som spelat i tre år.

– Ser man till antalet Premier League-minuter som spelats sedan augusti 2018 så har detta lag spelat tillsammans i tre år och levererat fantastiska ögonblick och titlar för den här klubben. Därför tycker jag det är svårt att vara allt för kritisk när jag ser hur det ser ut just nu.

– Det handlar inte om inställning. Detta är inte ett lag som tänker att de är färdiga efter en ligatitel. Det är bara det att de inte har stannat upp på tre år. Det är därför jag tror att de behöver lite hjälp. Folk säger "tja, Jürgen roterar inte i laget." Men Liverpool hade inte vunnit de titlarna de har gjort under de senaste två eller tre åren om han hade roterat.

Carragher tror sig veta vilka positioner som behöver förstärkas.

– Jag tror att Liverpool kommer att slå tillbaka, men de behöver tre spelare. 

– De behöver en mittback. Kanske har han anlänt nu i form av Ozan Kabak. De behöver någon som kan ersätta Wijnaldum och de behöver en spelare till till offensiven. 

– Då pratar jag inte om bänkspelare. Jag pratar om spelare som tar sig in i laget som Matip, Wijnaldum och Mané gjrode. Som Salah, Van Dijk och Alisson gjorde. Det är vad Liverpool behöver, avslutar ex-röde Carra.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer