– Måste fortsätta tänka positivt

Bild till nyheten – Måste fortsätta tänka positivt
Roberto Firmino ger sin syn på säsongen som präglats av skador och spel inför tomma läktare.

Liverpool har endast plockat två poäng på sina fem senaste hemmamatcher och åkte nu senaste på en rejäl käftsmäll när Manchester City lämnade Anfield med tre poäng efter en 4-1-seger.

Jürgen Klopp pratade efter förlusten om vikten av rätt sinnesstämning hos spelarna trots de tyngre resultatet. Roberto Firmino menar att tysken inte tillåter spelarna att gräva ned sig.

– Han är aldrig negativ. Han ser till att vi inte hänger med huvudena, han försöker alltid att motivera laget genom att förklara för oss vad vi är kapabla till. Han vet vad vi kan lyckas med med tanke på vad vi uppnått under de senaste åren, säger brassen enligt Liverpool Echo.

Liverpool har under de senaste veckorna verkligen märkt av skadeproblemen i truppen som startade med att Virgil van Dijk och Joe Gomez blev långtidsskadade i höstas. Joel Matip har därefter även han dragit på sig en skada som håller honom borta för resten av säsongen. Succévärvningen Diogo Jota har missat två månaders spel till följd av en knäskada.

– Det är tufft. Tyvärr är skador någonting som alltid kan hända inom fotbollen och den här gången har det verkligen påverkat oss.

– Det har varit tungt att bli av med tre fantastiska spelare som Virgil, Joe och Jota och därefter Joel. De har alla bidragit med mycket till laget. 

– Men vi kan inte vara negativa. Vi försöker alltid fokusera på de spelarna som är tillgängliga och på att göra det bästa tillsammans med de spelare vi har. Vi måste fortsätta att tänka positivt, tro på vår potential och på vad vi kan uppnå.

Anfield har länge varit en smått ointaglig borg - Liverpool gick 68 matcher i ligan utan förlust innan det nu blivit tre raka nederlag. Många pekar på de tomma läktarna som en bidragande faktor. Firmino saknar supportrarna, men vill inte skylla resultaten på deras frånvaro.

– Självklart gör det skillnad att inte ha supportrar på plats, det gäller för alla lag, men särskilt för Liverpool, säger anfallaren.

– Jag skulle inte säga att vi är beroende av supportrarna, men det är mycket svårare att spela utan dem. Det är en fantastisk känsla att spela inför våra supportrar med tanke på vilken stämning de skapar. De är verkligen vår tolfte spelare.

– Men vi kan inte använda det som en ursäkt. Vi har anpassat oss till hur läget är nu och har vant oss vid det. Vi tänker självklart på dem och hoppas att den här pandemin kan vara över snart så att de kan återvända till arenan för att motivera och stötta oss.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer