Priset för Elliott ska bestämmas

Bild till nyheten Priset för Elliott ska bestämmas
Liverpool kan under tisdagen få reda på hur mycket de ska betala Fulham efter att ha signat Harvey Elliott.

När Harvey Elliott gick till Liverpool sommaren 2019 kunde Anfield-klubben och Fulham inte komma överens om hur stor kompensationssumma som skulle betalas.

Enligt lokaltidningen Echo erbjöd Liverpool runt £750 000 för den då 16-årige spelaren, men Fulham ska ha önskat det tiodubbla. 

Under tisdagen kommer Professional Football Compensation Committee (PFCC) samlas för att besluta om vad som är en rimlig kompensationssumma för Liverpool att betala, även om diskussionerna startar idag kan det komma att dröja innan något slutgiltigt besked kommer.

Elliott är just nu på lån hos Blackburn i The Championship där han visat sina enorma kvaliteter. Blott 17 år gammal har han levererat åtta assist och fyra mål på 23 framträdanden. 

PFFC är en grupp som utformas när situationer som denna uppstår. Ingen person med kopplingar till Liverpool eller Fulham kommer att vara involverad i diskussionerna. Gruppen består av en ordförande med kunskap inom lag och rätt samt personer från Premier League, spelar- och tränarfacket.

Detta är inte första gången som en oberoende grupp av människor beslutar om övergångssummor när Liverpool värvat spelare. 2016 beslutades att Liverpool skulle betala £6,5M till Burnley efter att ha värvat Danny Ings sommaren innan och 2018 betalade klubben en okänd summa till Chelsea efter värvningen av Dominic Solanke.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer