"Europa League-spel vore katastrofalt"

Bild till nyheten "Europa League-spel vore katastrofalt"
Läs vad brittisk media skriver efter storförlusten mot ligaledande Manchester City som lär innebära att det blir en kamp om Champions League-platser snarare än om titeln för Liverpool under våren.
James Pearce, The Athletic:

"Strunta i att titta uppåt och börja istället nervöst snegla över axeln. De små förhoppningar Liverpool hade om att vara med i titelracet är borta. Manchester City kommer inte att hinnas ikapp, särskilt inte av Jürgen Klopps hackiga maskineri."

"Trofén som Liverpool väntade tre decennier för att lägga vantarna på har förlorats innan våren är kommen. En usel resultatrad med endast nio av 27 möjliga poäng sedan slutet av december har krossat chanserna att försvara titeln."

"Stormatchen mot de nuvarande Premier League-ledarna innebar en gyllene möjlighet att höja humöret, men det slutade i förnedring. City säkrade inte bara sin första seger på Anfield på 18 år, Liverpool åkte på sin största hemmaförlust i ligan sedan Chelsea vann med samma siffror 2005."

"Man måste tillbaka till 1963 för att hitta senaste gången som Liverpool förlorade tre raka ligamatcher på Anfield. Helt plötsligt skriver Klopps mannar historia av helt fel anledning."

Pearce kom naturligtvis in på Alissons misstag.

"Två gånger om inom loppet av fyra minuter bjöd, vad som många menar är världens bästa målvakt, på två mål genom pinsamma misstag. Ett lag som redan innan hade problem med självförtroendet efter den senaste tidens resultat föll ihop och Phil Foden strödde sedan salt i såren genom att smälla in ett mycket fint fjärde mål."

"Efter att ha missat matchen mot Brighton på grund av sjukdom kanske den brasilianska landslagskeepern stressades tillbaka. Det är svårt att försöka förstå hur en sådan talangfull spelare kan göra två misstag av den typen."

Nu väntar en kamp om topp fyra.

"Det finns ingen skam i att förlora mot City, men nu är Klopps uppgift att se till att förlusten inte för med sig några andra negativa konsekvenser. Liverpool är redan ute ur FA-cupen, vilket ger honom en sällsynt lyx i form av en hel träningsvecka i Kirkby för att förbereda för mötet med Leicester."

"Därefter väntar en match mot RB Leipzig i Champions League följt av ett Merseysidederby på Anfield. Det finns ingen anledningen till att Liverpool inte ska kunna utmana för titeln i Europa den här säsongen, men prio ett måste nu vara att säkra en topp fyra-placering i Premier League för en femte säsong i följd under Klopp."

"Det är långt ifrån självklart. Plötsligt har de ett pånyttfött Chelsea i hälarna tillsammans med West Ham, Everton och Tottenham."

"Målbilden har förändrats. När man endast har vunnit två av sina senaste nio ligamatcher så kan ingenting tas för givet. Osäkerheten smyger sig in."

"Att missa en Champions League-plats och de intäkter det medför skulle hämma Liverpools transferplaner till sommaren. Det handlar både om vem du kan locka till dig och om vilka du kan behålla."

"Att halka ned på Europa League-platserna vore katastrofalt, både ekonomiskt och konkurrensmässigt. Att förlora mot City gjorde ont, men att tvingas gå tillbaka till fotboll på torsdagskvällarna nästa säsong skulle vara betydligt mer smärtsamt."

Neil Jones, Goal:

"Mästarna är blott skuggor av sitt forna jag, det lag som vann Premier Leauge-titeln förra säsongen. Inte undra på att ingen ler på Anfield just nu."

"En säsong som såg lovande ut för Liverpool sakta men säkert förvandlas till en mardröm. Var börjar man ens? Skador dominerar diskussionen, självklart, men Liverpools nedgång har varit alarmerande. Roy Keane kallade laget för 'bad champions' under söndagen och anklagade Klopps mannar för att de 'belive in the hype'. Man kan ignorera honom om man så önskar, men man kan inte undgå fakta och i det här fallet är faktan ingen rolig läsning."

"Efter 23 matcher är Liverpool 27 poäng sämre än de var vid denna tidpunkt förra säsongen. De är tio poäng bakom City, som även har en match till godo. De har förlorat tre raka hemmamatcher för första gången sedan 1963, då var Everton mästare, City spelade i andradivisionen och Roy Hodgson var en ung och fräsch 16-åring som drömde om en karriär som en stenhård försvarare."

"De var i ligatopp vid jul men har därefter fallerat helt. De har tappat 18 poäng i ligan sedan dess. De har även hunnit med att slås ut ur FA-cupen av Manchester United, om ni nu ville ha lite extra salt i såren."

"Som det ser ut nu så står de inför en kamp om att sluta topp fyra. City har sprungit iväg för långt, de kommer att bli mästare, det råder det inga tvivel om."

"Liverpools fight är nu med Manchester United och Leicester som är ovanför dem och de många lag som jagar där bakom. "

"Varje vecka är viktig för Liverpool, men de kommande två är enormt viktiga. Laget reser till tredjeplacerade Leicester på lördag och möter sedan sjundeplacerade Everton helgen därefter. Däremellan ska de spela åttondelsfinal mot RB Leipzig."

"De måste studsa tillbaka. De måste hitta formen igen för att skingra de mörka molnen och höja humöret."

"Liverpool kan fortfarande göra detta till en positiv, framgångsrik säsong om de lyckas ta sig igenom smärtan och prestera i de kommande 15 ligamatcherna samtidigt som de lyckas i Champions League."

"Tror ni inte att det är möjligt? Klopp har omvänt 'doubters to belivers' förut, minns ni? Nu måste han göra det igen. Det kanske är hans största utmaning så här långt, men han kommer att ta sig an den med energi. Liverpools titelhopp kanske är bortblåst, men deras säsong är inte över."

Melissa Reddy, Independent:

"'Fotboll handlar om att hantera misstag på bästa sätt,' har varit ett mantra under Jürgen Klopps tid i Liverpool. Han är medveten om att misstag kommer att ske och belyser vikten av att minimera dem och lära sig hantera dem."

"Liverpool har spelat ihop 27 färre poäng än vad de hade vid samma tidpunkt förra säsongen. Det är det största tappet av något regerande mästarlag i modern historia, en ovälkommen sanning som helt klart blivit verklighet till stor del tack vare skadorna."

"Titeln är inte längre målet. Sedan i mitten av december har det stått klart att det mycket möjligt kan bli en tuff kamp om topp fyra."

"'Fotboll handlar om att hantera misstag på bästa sätt." Liverpool - i stort behov av Champions League-spel - har inte mycket utrymme för fler misstag framöver."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer