– Titelracet är fortfarande öppet

Bild till nyheten – Titelracet är fortfarande öppet
Xherdan Shaqiri påpekar att Liverpool fortfarande är ett av världens bästa lag och att titelracet inte är över, trots en period av sämre resultat för "The Reds".

Liverpoolmaskineriet har sedan jul- och nyårsperioden hackat rejält. Sedan 7-0-krossen mot Crystal Palace har Jürgen Klopps mannar endast spelat ihop nio av 24 poäng. Hemma på Anfield har laget förlorat två raka ligamatcher utan att lyckas göra mål. 

Den svaga formen har sett konkurrenten Manchester City dra ifrån i tabelltoppen. Inför mötet lagen emellan skiljer det sju poäng, plus att Manchester-laget har hängmatch till godo.

– Det är så här fotboll fungerar, konstaterar Xherdan Shaqiri i en intervju med Daily Mail.

– Vi är vanliga människor som kan ha bättre och sämre perioder. Vi är inte robotar som kan prestera till 200 procent hela tiden. Premier League-lagen är duktiga, även de mindre lagen är svåra att möta. Topplagen är inte alltid bra, det gäller inte bara oss.

– Vi kanske har spelat ett gäng matcher där vi inte varit så bra. Det är flera lag som har tyngre perioder den här säsongen. Vi är fortfarande inne bland topp tre eller fyra, vi kan inte klaga allt för mycket. Jag ser på situationen på ett annat sätt än människor utifrån.

– Vi är ett av de bästa lagen i Premier League och världen. Vi är inga robotar, vi kan ha svagare perioder medan andra lag blir bättre, det är en naturlig del av livet. Vi spelar i världens bästa liga och den här säsongen har man verkligen sett att alla kan slå alla. 

Många har nästan räknat ut Liverpool från titelracet denna säsong med tanke på Citys kanonform i kombination med Liverpools svaga sådana plus de enorma skadeproblemen. Shaqiri menar dock att ingenting är avgjort ännu.

– Titelracet är fortfarande öppet. Det är en speciell säsong. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer