Klopp om mittbacksalternativen

Bild till nyheten Klopp om mittbacksalternativen
Den röda truppen har förstärkts med två mittbackar, men Jürgen Klopp menar att just mittbackspositionen är svår att omedelbart anpassa sig till som nyförvärv.

Liverpools säsong 2020/21 har präglats av mittbacksbekymmer då Virgil van Dijk och Joe Gomez blev långtidsskadade tidigt. Därefter har även Joel Matip anslutit till listan av skador av allvarligare sorten.

På sista dagen av transferfönstret plockade Liverpool in två nya mittbackar för att ge Jürgen Klopp fler alternativ i backlinjen. På sin presskonferens inför söndagens match mot ligaledande Manchester City gav Jürgen Klopp sin syn på att ha fler alternativ, i form av Ben Davies och Ozan Kabak, i backlinjen.

– Allt hjälper oss just nu, inledde Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Det är mycket som har hänt under de senaste veckorna, men vi har försökt att lösa det - ibland har vi lyckats, ibland inte. Men nu har vi fler alternativ, vilket är bra. Det är de bästa nyheterna vi kunde få.

– Nu måste vi se till att de nya grabbarna får ta del av all information de behöver så snabbt som möjligt. Hade det varit en annan position som diskuterades hade man kunnat säga "kom igen, gå ut och spela, försök göra din grej så får vi se, vi anpassar lite efter dig," men när det gäller försvaret så har vi väldigt tydliga instruktioner till våra spelare. 

– Det handlar om att hålla linjen, falla i rätt ögonblick. Många lag agerar väldigt olika i dessa lägen. Vi får se hur snabbt de kan anpassa sig. Idag (fredag) har vi en viktig träning och även imorgon, därefter får vi se hur vi gör.

Klopp slog i princip fast att det inte kommer att bli Davies och Kabak tillsammans i mittlåset mot City när han fick en fråga om han skulle kunna tänka sig att spela två nya mittbackar samtidigt.

– Nej, om jag inte måste, så nej.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer